הפעם בחרתי לעשות עוגת גבינה בניחוח של מי ורדים ותבלינים. ההשראה היא עוגת הכנאפה המפורסמת, את המלית האפויה החלפתי במלית קרה וההכנה פשוטה להפליא.

 

המצרכים הדרושים לסירופ תבלינים:

1/2 כוס מים

1/2 כוס סוכר

1 ציפורן

1 כוכב אניס

מי ורדים/ מי זהר (לפי הטעם)

 

המצרכים הדרושים לשערות הקדאיף:

150 גרם שערות קדאיף

50 גרם חמאה מומסת

1 כף אבקת סוכר

 

המצרכים הדרושים לקרם מסקרפונה-קינמון:

1 מיכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

1/4 כפית קינמון טחון

1 כף אינסטנט פודינג וניל

1 כוס אבקת סוכר

 

 

 

אופן ההכנה:

1.    מתחילים בהכנת הסירופ תבלינים: מערבבים את כל מרכיבי הסירופ בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהסוכר נמס והסירופ מעט מצטצמם. מכבים את האש, מוסיפים את מי הורדים/ זהר ומצננים בסיר.

2.    מכוונים את התנור ל 170 מעלות.

3.    בקערה גדולה מפרידים את שערות הקדאיף בעזרת הידיים, מוסיפים  את החמאה המומסת ואבקת הסוכר. מערבבים עד שהשערות מכוסות בחמאה ובאבקת הסוכר. מפזרים את השערות על מגש המרופד בנייר אפייה או על משטח סיליקון ואופים 15-20 דקות, עד להזהבה.

4.    מהדקים מחצית מכמות שערות הקדאיף האפויות בתבנית עגולה, רצוי תבנית פיירקס (קוטר 24)  ובעזרת מברשת מטפטים על השערות את סירופ התבלינים (ללא התבלינים, משאירים בערך כף מהסירופ להמשך).

5.    עוברים להכנת הקרם: בקערת מיקסר מקציפים עם מטרפה את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר, אינסטנט פודינג ואבקת הקינמון לקצפת רכה. מוסיפים את גבינת המסקרפונה וממשיכים להקציף לקרם חלק ויציב. (נזהרים שלא להקציף יותר מידי).

6.    מחליקים את הקרם על תחתית שערות הקדאיף שבתבנית. מפזרים מעל הקרם את שארית השערות, לכיסוי.

7.    מטפטפים את שארית הסירופ ומעבירים את העוגה לקירור של שעתיים לפחות. ניתן לקשט עם פירות (תותים/ תפוחים מקורמלים וכדומה).

שיהיה לכם שבועות טעים ושמח