ירקות מוקפצים אומצו כבר מזמן על ידי מטבח הישראלי ויתקבלו בשמחה כמעט בכל ארוחה. מדובר על מנה בסיסית וקלה יחסית להכנה. היא יכולה לשמש בתור ארוחה קטנה בפני עצמה, או להיות מתאבן משדרג שמוביל לקראת המנה המרכזית. מלבד היתרונות הטעימים של הירקות המוקפצים, מדובר במנה שיכולה להשתלב בקלות במסגרת תפריט בריא ומאוזן, בטח כשגם הגבינה הצהובה היא עמק מופחתת שומן.

 

הסוד המרכזי לירקות מוקפצים טעימים הוא קודם כל בבחירת המרכיבים. בגלל שהמנה לא מתבשלת זמן ארוך, ישנה חשיבות מכרעת לרמת הטריות של הירקות. בניגוד למאכלים שדורשים בישול ארוך, הירקות המוקפצים עושים "קפיצה קטנה" למחבת, ולכן אי טריות עלולה להישאר מורגשת. עכשיו אחרי שהצטיידנו בחומרי הגלם כי טריים שיש, אפשר לצאת לדרך!

 

מרכיבים (ל-6 מנות):

  • בצל
  • גזר
  • פלפל אדום
  • פלפל ירוק
  • 5 בצלים ירוקים
  • 1/2 קופסא נבטים
  • 2 קישואים
  • 1/4 ראש כרוב לבן
  • 1/4 כוס סויה סיני
  • כף ג’ינג’ר
  • פלפל צ’ילי
  • 1-2 כפות סוכר חום
  • 6 פרוסות גבינת עמק לייט חתוכות לריבועים
  • מעט שמן

 

אופן ההכנה:

  • חותכים את הבצל, הפלפלים והכרוב לקוביות בינוניות ומניחים כל ירק בכלי נפרד.
  • חותכים את הגזר והקישואים לחצאי טבעות ומניחים בכלים נפרדים, חותכים את הבצל הירוק למקלונים וקוצצים את פלפל הצ’ילי.
  • מחממים ווק, יוצקים לתוכו את השמן ומטגנים קלות ג’ינג’ר ופלפל צ’ילי, מוסיפים את הבצל והגזר, ומערבבים.
  • מוסיפים את הפלפלים, מערבבים שוב ומקפיצים בעזרת 2 כפות כ-2 דקות. מוסיפים את הכרוב, מערבבים ויוצקים מעל סויה.
  • מוסיפים קישואים, נבטים וסוכר חום, מערבבים ומוסיפים את הבצל הירוק.
  • מוסיפים חלק מגבינת עמק לייט ומערבבים.
  • מעבירים לכלי הגשה ומפזרים את שאר הגבינה. מגישים מיד.

 

 

בתיאבון!