המתכון הבסיסי למלבי חלבי ל-12 גביעים אישיים:

מצרכים:

1 ליטר משקה חלב במתיקות מעודנת של טרה

90 גרם קורנפלור

4 כפות מי ורדים למי שאוהב

1 מיכל שמנת מתוקה

50 גרם סוכר (שימו לב, כמות הסוכר הופחתה כיוון שהחלב ממותק)

 

אופן ההכנה:

1. ממיסים את הקורנפלור בכלי נפרד ביחד עם כוס חלב ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.

2. מביאים לקראת רתיחה את החלב שנשאר, יחד עם השמנת והסוכר.

3. מוסיפים תוך כדי ערבוב את תערובת הקורנפלור לתוך הנוזלים בסיר, ומערבבים תוך כדי בישול כדקה שלמה.

4. מוציאים מיד לאחר ההסמכה ומוזגים לכלים האישיים או לכלי גדול מרכזי.

5 . סוגרים בעזרת ניילון נצמד ( למניעת קבלת קרום) ומעבירים למקרר ללילה.

 

רעיונות להגשה מעל:

·         סירופ פטל.

·         קוקוס, דבש ומעט קינמון.

·         שוקולד מריר מגורר, אגוזים מסוכרים, רוטב שוקולד חלב.

·         סילאן ומבחר פירות חתוכים קטן.

 

**סייעה בהכנת הכתבה הדס יריב