מתכון לכ- 50 עוגיות

אביזרי מטבח נדרשים: מיקסר עם וו לישה

 

המרכיבים:

200 גרם קמח

100 גרם דבש

50 גרם ריבת חלב

30 מ"ל וויסקי

40 גרם חמאה

1 ביצה קטנה

3 גרם אבקת אפיה

מעט קינמון וציפורן

 

לציפוי:

80 גרם סוכר

80 גרם אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

1. ממיסים בקערה על בן מרי את החמאה וריבת החלב

2. מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את הביצה

3. תוך כדי הקצפה מוסיפים בהדרגה את הסוכר

4. מחליפים את המטרפה בוו לישה

5. מפעילים מחדש במהירות בינונית גבוהה את המיקסר ומזלפים

   את תערובת השוקולד והחמאה

6. מוסיפים לתוך המיקסר על פי הסדר את הוויסקי, הדבש, הקמח,

    אבקת האפייה והתבלינים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה

7. מקררים שעה במקרר

8. מגלגלים ביד כדורים במשקל כ 10 גרם (כדאי להשתמש שוב

   במשקל)

9. מכינים שני צלחות עמוקות, אחת עם סוכר לבן והשנייה עם

   אבקת סוכר

10. מגלגלים כל עוגייה ראשית בסוכר ואחר כך באבקת הסוכר

11. מסדרים את העוגיות על תבנית אפייה עם ניר אפייה במרווחים

     גדולים

12. מחממים תנור ל 210 מעלות מכניסים את העוגיות,סוגרים

      ומכוונים את חום התנור ל 190

13. אופים כ- 6 דקות