אל תפחדו מדיכאון
עם עליית שיעור הדיכאון בקרב נשים והאוכלוסיה בכלל, ד"ר אורית שטיין רייזנר רוצה להרגיע ולתת מספר עובדות חשובות שכדאי שתדעו
לאחרונה אני שומעת על חשש מסוים, סביב השימוש בתרופות נוגדות דיכאון. אז הנה קצת עובדות:
שיעורי הדיכאון בעולם הולכים ועולים. עוד חשוב לדעת שדיכאון שכיח יותר בקרב נשים: הוא מתאפיין בירידה בשמחת החיים ובאנרגיה.
האנשים שסובלים מדיכאון עלולים לחוות עייפות, הפרעות שינה ושינויים בתיאבון, וגם פגיעה בחשק המיני ולפעמים גם קשיים בריכוז וקושי בקבלת החלטות.
בשנים האחרונות ישנה עלייה בפניות לטיפול בדיכאון. וזו בשורה טובה, כי בעצם אנחנו מודעים יותר לבעיה, וגם מרגישים חופשיים יותר לדבר עליה ולהתנער מהסטיגמה שהיתה עליה במשך שנים רבות. (נכון, ייתכן שבאיזורים מסוימים או בקרב אוכלוסיות ספציפיות בארץ, קיים שימוש יתר בנוגדי דיכאון. אבל - עדיין רבים באוכלוסייה לא מודעים לתופעה או מתביישים לפנות ולקבל טיפול שעשוי בהחלט לעזור.)
החשש לגבי התרופות נוגדות-הדיכאון לא בהכרח מוצדק. ראשית, אפשר לטפל בדיכאון לא רק בעזרת תרופות.
שנית, תרופות נוגדות דיכאון הן לא ממכרות. ברוב המקרים תופעות הלוואי (אם יש כאלה) כמו בחילות, עצירות או סחרחורות – הן קלות והפיכות.בעזרת טיפול מתאים ניתן להשיג תגובה והפחתה בסימפטומים תוך שבועות ספורים, עם חזרה לתפקוד רגיל ולחיים מלאים.
אתם לא בטוחים אם אתם זקוקים לטיפול? פשוט התייעצו עם הרופא או הרופאה שלכם: הם יוכלו לאבחן, לכוון לטיפול הנכון , ולהתאים עבורכם את הטיפול המתאים לכם