7 טיפים שישפרו את איכות החיים שלך
אנחנו ממוקדות בבריאות של הסובבים אותנו, ופעמים רבות שוכחות לדאוג לעצמנו. הגיע הזמן לעשות לזה סוף. ריכזנו כמה טיפים שיעזרו לך לשמור על איזון ולשים את עצמך במרכז. פרויקט מיוחד של און לייף בשיתוף אלטמן
את מנהלת את העולם. עובדת קשה, מנהלת את הבית, את הילדים, אחראית בידודים, אחראית זומים, מה לא? הכול על הכתפיים שלך. אבל מה את עושה בשביל לא לקרוס? רגע לפני שאת עוברת למטלה הבאה שלך כדאי שתדעי - אם לא תתחילי להקל על עצמך סביר להניח שאורח החיים העמוס והלחוץ ישפיע על הגוף שלך. כדי למנוע שחיקה, הנה כמה דרכים שיעזרו לך לשמור על איזון:
1. מצאי כלים להפגת לחץ ומתחים
לרמות גבוהות של מתח יכולות להיות השפעות מזיקות על הגוף. כדי להפחית סטרס בחיים שלך כדאי שתפני לעצמך "זמן רגיעה". זאת יכולה להיות שעה בה את מאזינה למוזיקה שאת אוהבת, קוראת ספר או עושה אמבטיה מרגיעה. בנוסף, יש גם אפליקציות מדיטציה למיניהן שעוזרות לתרגל הירגעות. בין הבולטות שבהן תוכלי למצוא את אפליקציית Calm שכוללת מדיטציות באורכים שונים ורצועות מוזיקה לשיפור הריכוז, Headspace שמציעה קורסים בנושאים שונים, ו- MyMedi הישראלית שמציעה מדיטציות מודרכות בקולה של מיכל ינאי ומתאימה למגוון גילאים וסיטואציות.
2. תשקיעי בעצמך
זוכרת שפעם אהבת ללכת לים לבד ולהסתכל על השקיעה? זוכרת שכשהיית ילדה רכבת על אופניים ונהנית להרגיש את הגוף שלך מתאמץ? ומה את אוהבת לעשות היום? סביר להניח שתחומי העניין שלך השתנו, אבל עדיין כדאי שתפני זמן לעשות דברים שאת אוהבת. אין לך תחביבים? זה בדיוק הזמן להתנסות ולגלות מחדש את עצמך. מיינדפולנס, כדרות, ציור, שיעורי כתיבה, ריקודי בטן, לכי על כל מה שעושה לך טוב. את יכולה ללכת לשיעורי ניסיון ולזפזפ בין תחומי עניין שונים עד שתביני למה את מתחברת.
3. אין כמו חברות
נשים רבות מעידות שפתאום באמצע החיים הן מוצאות את עצמן בלי חברות. בין אם זה בגלל האימהות, הקריירה העמוסה או סגנון החיים הקדחני והשוחק של רובנו. תחושת הבדידות יכולה להעיק מאוד ולהשפיע על הנפש. אם את מרגישה שמרבית הקשרים בחייך נותקו אל תתייאשי. יש מגוון דרכים להכניס חברות וחברים חדשים לחייך. את יכולה בהמשך לסעיף הקודם, להירשם לחוג ולהתמיד בו וכך ליצור קשרים עם נשים בעלות תחום עניין דומה לשלך. את יכולה לחפש קבוצת פייסבוק של העיר/ השכונה שלך, ברוב הערים קיימות קבוצות כאלה שהמשתתפות בהן מארגנות מפגשים חברתיים וחוגי בית למיניהן. בנוסף, יש גם קבוצות ומיזמים כמו חברות חדשות! להכיר, לצאת ולבלות, חוג חברות, ו-קהילת השוות, שמכוונים בדיוק לצורך הזה ועוזרים לנשים להתחבר. הדבר החשוב ביותר הוא שתהיי אקטיבית, קשרים חברתיים אפשר ליצור בכל גיל.
4. אל תעשי דיאטה – תאכלי נכון
אם את מכוונת לעשות שינויים בתפריט, אל תתפתי לדיאטות טרנדיות או להמלצות של משפיעניות רשת למיניהן בלי לבדוק יחד עם דיאטן/ית מה מתאים ונכון לך. מומלץ להתחיל בהדרגה מהוספת מזונות מזינים לתפריט דוגמת שילוב ירקות, קטניות, דגנים מלאים, שומנים צמחים כמו אגוזים, טחינה ושקדים.
5. קצת פחות אלכוהול
מאז שהקורונה פרצה לחיינו אנשים רבים התחילו לצרוך יותר אלכוהול כדי לשכך את צרות היומיום. בין אם זה כוסית יין בסוף היום אחרי שהילדים נרדמים, או קוקטיילים קבועים בזום עם החברות. אומנם ליין יתרונות בריאותיים אך אם הגעת למצב שאת לא יכולה בלי או שהכוסית כבר לא עושה לך טוב תפסיקי או תפחיתי בצריכת האלכוהול, בכל מקרה חשוב שתדעי שלנשים לא מומלץ לשתות יותר מכוסית אחת ביום. יש הרבה דרכים אחרות להוריד מהסטרס, ראי סעיף ראשון.
6. כל שנה - בדיקות שנתיות
את דואגת כל הזמן לבריאות הסובבים אותך אבל לפעמים בדרך מוותרת לעצמך. אל תעשי את זה. בדיקה של כירורג/ית שד, ביקור שנתי אצל שיננית, תור לרופא/ת הנשים שלך. את כל מה שדחית תכניסי ללו"ז. גילוי מוקדם יכול להיות מציל חיים! לכן הדרך הטובה ביותר היא למנוע בעיות בריאותיות או לגלות מוקדם ע"י בדיקות שיגרתיות נדרשות. את יודעת שאת מדחיקה וזה במילא מציק לך, אז פשוט תעשי את זה.
7. פעילות גופנית שעושה לך כיף
פעילות גופנית משפיעה על הבריאות הפיזית והנפשית והיא דרך נהדרת למלא מצברים מחדש. גם אם קשה לך לקום מהספה, תכריחי את עצמך להיות פעילה. מחקרים בנושא מראים שגם פעילות גופנית של 10 דקות ביום עושה פלאים לגוף.