הנתונים לא משקרים ואלו הם רק על קצה המזלג- 70 אחוזים מהיוצאים לחל"ת בסגר השני היו יוצאות. בשנה כולה מעל 62 אחוזים מהנרשמים בשירות התעסוקה היו נשים, חלקן היחסי של נשים בעלות עסקים קטנים ובינוניים גדול יותר ואלו בדיוק העסקים שנפגעו הכי קשה מהמשבר או נאלצו לסגור. מספר הנשים שעזבו את מקום העבודה כדי לטפל בילדיהם עומד על כמעט חמישית מהנשים שעבדו קודם לכן. שלא יהיה ספק, מדובר במשבר ממוגדר, כזה שמסיג לאחור נשים באופנים שקשה כמעט לתפוס. נייר עמדה שפורסם רק בסוף החודש שעבר על ידי הפורום הכלכלי העולמי מניח שכדי לסגור את הפער המגדרי ייקח לנו במקום 100 שנים, 136 שנים. קפיצה של 36 שנים בתוך שנה אחת. מחקר אמריקאי אחר גורס שייקח לנו לפחות 7 שנים כדי לחזור למקום שהיינו בו קודם וזה היה מקום לא טוב. לא בעולם, ולא בישראל. 

יהודית בן לוי, נטע גרנות והדס רייס מייסדות שותפות של מאיץ SHEvyon ומובילות The She Economy בישראל

הייתם מצפים ובעיקר מצפות שלאור המצב הקשה, ממשלת ישראל תתכנס לסיעור מוחות עד שייצא עשן לבן ורעיונות מעולים איך לפתור את המשבר מבחינת תעסוקת נשים , איך מוודאים שלא רק נחזור למצב בו היינו במרץ 2020 אלא איך משנים את המצב לשנים קדימה. די כצפוי זה לא קרה ומי שנכנסו לוואקום הזה הן שלוש נשים מנוסות, כאלו שעשו דבר אחד ושניים ויותר בחייהן, והחליטו לכנס תחת קורת גג וירטואלית אחת הן את נציגי משרדי הממשלה והן את נציגות הסקטור הפרטי והחברתי במטרה לעשות בדיוק את זה, לשנות את עולם התעסוקה הישראלי. יהודית בן לוי , מייסדת שותפה של מאיץ SHEvyon ומובילת The She Economy בישראל.  היא פמיניסטית, יזמית ומומחית בשוויון מגדרי שהייתה בעברה בכירה בדיסקונט. לצידה עוד שתי מייסדות שותפות למהלך הזה, הדס רייס, יזמת סדרתית ומנהלת-מנהיגה מולטי-דיספלינרית. שבעברה שימשה כמנכ"לית חברה בתחום הטקסטיל, הקימה חברה בינלאומית, ולאחרונה היא היזמת ומייסדת-שותפה של בי"ס ענבר, בי"ס יחודי לתלמידות שנפתח לפני כשנתיים בירושלים וזוכה להצלחה רבה. נטע גרנות היא המייסדת שותפה השלישית והיא מומחית בחדשנות, בהובלת שינויים ארגוניים ופודטק. חוקרת באקדמיה בנושא מודלים ישומיים לחדשנות. מומחית ביצירת קשרים וחיבורים לקידום מטרות עסקיות וחיזוק האקוסיסטם. "שוויון מגדרי הוא מנוע צמיחה כלכלי והוא יושג רק כאשר בכל רבדי החברה, לנשים תהיה אותה יכולת השפעה כמו לגברים," אומרת בן לוי. "תקופת הקורונה אפשרה לנשים רבות לכוונן את מסלול הקריירה שלהן מחדש. זה הזמן להתקדם בחיים, לא לפחד ללמוד דברים חדשים, לא לפחד משינויים, להקיף את עצמך בסיסטרהוד תומך ולהתחיל לנוע אל היעדים החדשים." מוסיפה גרנות. "נשים מביאות עימן לשולחן מקבלי ההחלטות את זווית הראיה שלהן ושל ילדיהן ובכך מביאות את ההחלטות להיות מדויקות, פונות לכלל ואפקטיביות יותר, מסבירה רייס. "הגיע הזמן לשינוי, לשבור את הקונספציה שנשים לא מבינות בנושאי ביטחון או כלכלה. הגיע הזמן שנוכחות נשים בצמתי קבלת החלטות תהיה לא רק רצויה כי אם הכרחית ומהותית – כי זה הבסיס לחברה חזקה, יציבה כלכלית וצודקת."

החל מהערב ולמשך שלושה ימים תתקיים כאמור ועידה ווירטואלית ובה 140 דוברות, עשרות מושבים והרצאות ואינספור מפגשי מנטורינג שנועדו גם לסייע לנשים שמבקשות לעשות שינוי בחייהן או בסביבתן, גם לשרטט את המקום בו ישראל נמצאת כיום וגם, וזה חשוב יותר, לחשוב איך מניעים את שוק התעסוקה בישראל למקום שוויוני יותר. הנה דוגמא קטנה -  מחקרים של בנקי ההשקעות גולדמן זאקס, קרדיט סוויס, מקינזי ואוניברסיטאות מובילות מראים כי ייצוג נשי בדירקטוריון, ובמיוחד שלוש נשים ומעלה, קשור לעליה של 300% במחיר המניה לאחר הנפקה, עליה של 40% יותר ברווחים, עלייה של 45% במחיר המניה על פני 5 שנים ועלייה ביעילות הדירקטוריון. אז למה רק 1 מתוך 5 דירקטורים בחברות הנסחרות בבורסה בארץ היא אישה? ולמה רק 3 נשים עומדות בראש 125 החברות הנסחרות במדד 125 בבורסת תל אביב. הנושא הזה יטופל במושב שנקרא 'שווה להיות משקיענית', ובו ינתנו כלים לנשים כדי להשתלב בשוק ההון, הפיננסים וההשקעות. וזה לא הנושא היחידי שיטופל. 'חישוב מסלול מחדש - יציאה מעולם הנוחות' יבקש לטפל בעצות למי שמבקשות להיות יזמיות ובהסרת חסמים שלמי שכבר כאלו, ו'עולם העבודה החדשה- עולם של הזדמנויות וחדשנות' ישרטט את ההזדמנויות שעומדות בפני מי שרק יעזו לנסות.  

כאמור בוועידה הזו תוכלו לפגוש את הנשים המובילות בישראל בשלל תחומים. הנה שתיים מהן: 

אלה אייל בר דוד, מנהלת תחום בכיר תעסוקה איכותית, במשרד העבודה עוסקת יום יום בנושא תעסוקת נשים, רואה בו חשיבות עליונה ולא מסתתרת מהנתונים העגומים: "בישראל 2021 שיעור התעסוקה של גברים גבוה משל נשים ופערי השכר המגדריים עומדים על כ32%. זהו מצב בלתי סביר שדורש התערבות אסטרטגית. ועידת SHE Economy מהווה פלטפורמה חשובה לחשיפת הנתונים ובעיקר להנגשת מגוון תוכניות ההכוון וההכשרה שזרוע העבודה מפעילה לטובת סיוע לנשים מכלל הסקטורים לשוב לשוק העבודה לתעסוקה איכותית ומיטיבה. אם נפעל כעת בחוכמה נמנע את הרחבת הפערים המגדריים בשוק העבודה הישראלי בטווח הארוך,'' היא אומרת. 

ד"ר כוכב אלקיים לוי, מייסדת וראשת מכון דבורה ואלה אייל בר דוד מנהלת תחום בכיר תעסוקה איכותית, במשרד העבודה

ד"ר כוכב אלקיים לוי, מייסדת וראשת מכון דבורה מתייצבת אף היא הערב לטובת הגדלת השוויון המגדרי בתעסוקה. "אחד החסמים המשמעותיים ביותר בפני נשים בארץ ובעולם הוא החסם הכלכלי. נשים מחזיקות באחוז זעום מההון העולמי ומכאן החשיבות הגדולה של הכנס הזה והשאיפה לפתוח בפני נשים צוהר לעולם הפיננסי," היא אומרת.
"אם להסתכל במבט יותר אופטימי, הסקטור הפרטי ושוק ההון עושים צעדים משמעותיים ולוקחים על עצמם יותר ויותר מחויבויות חברתיות, חשוב שנדאג שהתהליכים האלה יהיו תהליכי עומק אמיתיים של שינוי ולא מס שפתיים. אין לי ספק שחברות וקרנות השקעות שישכילו לקדם נשים וערכים חברתיים ישגשגו ולא יישארו מאחור."

אלפי נשים כבר נרשמו לוועידה, ורבות נוספות צפויות לצפות בה. לרישום לוועידה לחצו על הלינק הבא. "מלינדה גייטס אומרת 'נשים הן לא רק קורבנות של עולם פגום, הן יכולות להיות ארכיטקטיות של עולם טוב יותר'. אנחנו מאמינות שהצעדים הבאים שיש לעשות היא דווקא בהבנה ששוויון הכלכלי הוא מה שיקדם אותנו לשוויון מגדרי בישראל." מסכמת בן לוי שממתינה בציפייה לפתוח את הדלת לרבות נוספות.