'אייל גולן נגמרו הפינוקים, הגיע הזמן לשלם את החשבון', '23 גברים לא שילמו את המחיר', 'עוצרות את מנגנון הסחר' היו רק חלק מהקריאות שקראו אתמול עשרות נשים וגברים שהפגינו אמש מול אצטדיון בלומפילד בשעה שנערכה במקום הופעתו של הזמר אייל גולן שציין 30 שנים לפעילותו.

'כל כרטיס להופעה, מממן משחק חברה', "זאת יכולה להיות הבת שלךְָ', "אמא אבא, זו בושה.... תשמשו להם דוגמה', ליוו המפגינות והמפגינים את אלו שבחרו להתלבש במיטב בגדיהם כדי להגיע לשמוע את מי שרק בחודשים האחרונים נחקר שלוש פעמים על עבירות של זנות ותועבה. כאשר פסעו בסך נגני התזמורת הסימפונית ירושלים שליוו את המופע, ניכרה על פניהם המבוכה.

את ההפגנה ארגנו קבוצת 'בונות אלטרנטיבה', קבוצת לחץ א-פוליטית של נשים מובילות שהוקמה כדי לקדם שוויון נשים וביטחון לנשים במרחב הציבורי, אבל בהפגנה נכחו גם נשים וגברים רבים ששמעו את הקריאה והגיעו כדי להזדהות עם ט' ונ' ועם הדרישה שמי שעומדים מאחורי הפגיעה הקשה בנערות וצעירות בסיכון, ישלמו הפעם את המחיר.

'פרקליט המדינה, קבל את הערר' הייתה הסיבה העיקרית להתייצבות הזו בערב שבת. ברביעי האחרון הגישו הפרקליטות של ט' ונ', עו"ד גליה שמילוביץ, עו"ד לאה פורשטט ועו"ד אשרת קירמה, לבקשת הפרקליטות, ערר על סגירת התיק שכונה 'משחקי חברה' בשנת 2013.

הערר מכיל  150 עמודים, של מחדלי חקירה שהתבצעו בחקירה ב2013 והובילו לכך שט' ונ' שילמו את המחיר הכי כבד, הכי נורא שנפגעת יכולה לשלם. "מחדלים חמורים שהפרקליטות עצמה הכירה בהם כבר בעת סגירת החקירה ב-2013, ולכן לא בכדי הפרקליטות ביקשה מאיתנו באופן חריג ונדיר להגיש את הערר הזה למרות חלוף השנים. ומי שעוסק בתחום יודע/ת עד כמה מדובר בצעד חריג," הבהירה עו"ד גליה שמילוביץ עם פרסום הידיעה על הגשת הערר בחדשות 13.

עו"ד גליה שמילוביץ, אחת משלוש הפרקליטות של ט' ונ' במהלך ההפגנה. צילום גלית סבג

לדברי עורכות הדין, מעורבים רבים הכוללים חשודים פוטנציאליים, ששמם עלה בעדויות השונות, כלל לא נחקרו. זו הסיבה שהמפגינות קראו שוב ושוב '23 גברים לא שילמו את המחיר.' גם נערות ששמן עלה בחקירה לא הוזמנו לעדות. וצריך להזכיר, אותם גברים שלא נחקרו, הואשמו על ידי המתלוננות באונס, מעשי סדום ובכך שהעבירו אותן מיד ליד במנגנון סחר שיטתי. נקודה מרכזית נוספת שעולה בערר היא סוגיית הסמים והאלכוהול. לפי הערר, במהלך החקירה חוקרי וחוקרות המשטרה זלזלו בטענותיהן ולא חקרו לעומק את כמויות הסמים והאלכוהול שניתנו למתלוננות על ידי גולן וחבריו. נזכיר שבישראל כמו בעולם כולו לא מאפשרים לנהגים לעלות על הכביש לאחר ששתו מנה אחת או שתיים של אלכוהול מחשש לשיבוש בשיקול הדעת שלהם וביכולת התגובה. בעבירות מין משום מה שתייה של כמויות גדולות של אלכוהול עד כדי כך שנמחקו קטעים מזכרונן, לא מביא להנחה שאין פה שום סיכוי להסכמה, אולם השוטרים במהלך החקירה הזהירו את המתלוננות, כך לפי הערר, פן ידברו על הנקודה הזו ויפלילו את עצמן. למתלוננות עצמן אין כסף להליכים משפטיים והן מבקשות מימון המונים.

במקום נכחה גם ט', אחת המתלוננות, אז קטינה בת פחות מ-18 והיום אמא לשני ילדים. רועדת מבכי והתרגשות היא הייתה שם לספוג את גלי התמיכה. "בפעם האחרונה שעמדתי מחוץ להופעה של אייל גולן עמדתי כילדה מנוצלת ומסוממת, והיום אני מתרגשת לעמוד פה בגב זקוף. לא מפחדת יותר - לא ממנו ולא מהחברים שלו, דורשת צדק', אמרה למיכל פעילן, כתבת חדשות 12 בעיניים דומעות.

מורן זר קצנשטיין, מייסדת בונות אלטרנטיבה בראיון במהלך ההפגנה. צילום גלית סבג

"אנחנו נהיה בכל מקום שט' ונ' צריכות את התמיכה שלנו. בעימותים שתיכף יחלו עם הגברים, מול פרקליטות המדינה או בכל מקום אחר,'' הבהירה מורן זר קצנשטיין, מייסדת בונות אלטרנטיבה שארגנו את ההפגנה. ''זה לא רק המקרה של אייל גולן, לא יכול להיות שכל כך מעט תיקים בעבירות מין הופכים בישראל לכתבי אישום ועררים על סגירת תיקים לא מתקבלים בכלל. את המציאות הזו צריך לשנות.''

מ״ליאם הפקות״ המייצגת את גולן נמסר לכלי התקשורת: ״60 אלף איש הגיעו ביום חמישי ובמוצ״ש בשביל להצדיע לזמר אייל גולן לכבוד 30 שנות יצירה וזה אומר הכל".