דיק סוואב, פרופסור לנוירוביולוגיה מאוניברסיטת אמסטרדם, פרסם תוצאות מחקר לפיו לאורח החיים של נשים הרות יש השפעה על התפתחות התינוקות שלהן. לדבריו, המוח של העובר מתחיל להתפתח כשהוא בן שבועיים, כאשר לכל סוג של רעל שנכנס לגוף יש השפעה על הליך ההתפתחות. נשים שמעשנות או מנהלות אורח חיים לחוץ במהלך ההיריון עשויות להשפיע הן על הנטייה המינית והן על האיי.קיו של ילדיהן.

שתיית אלכוהול ונטילת תרופות, לדידו, יכולה להוריד את האיי.קיו של הילד. מגורים באזור עם זיהום אוויר גבוה מגבירים את הסיכון לאוטיזם. נשים לחוצות במהלך ההיריון נוטות להביא לעולם ילדים הומואים בגלל עלייה בהורמון קורטיזול שמשפיע על ייצור הורמוני מין בעוברים. לטענת סוואב, מחקרים שבוצעו על נשים בין 1939-1960 מוכיחים שנשים שנטלו אסטרוגן סינתטי במטרה להקטין את הסיכוי להיכנס להיריון, הגדילו את הסיכוי שלהן ללדת בנות דו מיניות ולסביות.גם עישון במהלך ההיריון מעלה את הסיכוי ללדת בת לסבית.

רוצות עוד? גם הבאה של בנים זכרים לעולם, בזה אחר זה, מעלה את הסיכוי ללדת בן הומוסקסואל כיון שהמערכת החיסונית של האם מגיבה להורמונים בצורה חזקה יותר ויותר עם כל בן שנולד.

אורח החיים של האם הוא רק גורם אחד שמשפיע, מרגיע אותנו סוואב, "גנטיקה עדיין משחקת את התפקיד החשוב ביותר, אך שלל מחקרים מוכיחים קיומו של קשר ישיר בין התפתחות המוח במהלך ההיריון לאורח חייו של התינוק כאדם בוגר".

נדמה שסוואב מצא את הפתרון לבעיית ההומואים בעולם. אם כולנו נעקוב אחרי הוראותיו של סוואב, מספר ההומואים והלסביות בעולם יצטמצם והרי אין דבר שכולנו רוצים יותר מעולם סטרייטי ו"טבעי" בו גברים נמשכים לנשים ונשים נמשכות לגברים, כמו "שצריך".

 ברור לי שלצד כל מחקר אקדמי שפורסם אי פעם, יפורסם, במוקדם או במאוחר, מחקר אחר שסותר את טענותיו. אולם מאחר והידע שלי בניורוביולוגיה שואף לאפס, אין לי את היכולת לעסוק בטענותיו מנקודת מבט מדעית. אי לכך ובהתאם לזאת, לא אתווכח עם אמיתות מחקריו של כבודו. אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שהתוצאות מהימנות לחלוטין ובכל זאת, כמה מחשבות שעלו בראשי כשקראתי את המחקר הזה:

-          איש מדע, פרופסור באוניברסיטה מוכרת ובעלת שם, מדבר באותה נשימה על הומוסקסואלים, אוטיסטים ובעלי מנת משכל נמוכה. מזל שהמחשב פתוח ואני יכולה לראות בצד ימין למטה שהשנה היא 2014, אחרת הייתי עלולה לחשוב שאני באירופה בסוף שנות השלושים של המאה הקודמת.

-          לא קראתי בשום מקום שסוואב הומופוב ובכל זאת, מה המטרה של מחקר כזה? למה קם אדם בבוקר, משקיע זמן ומשאבים בניסיון לגלות מה יכולות אימהות פוטנציאליות לעשות כדי להימנע מלהביא הומואים לעולם? ההיסטוריה רוויה באנשים שביצעו מחקרים ופיתחו תיאוריות באמצעותן קידמו תפיסות עולם ואמונות מסוימות.

-          סוואב בעצם חיבר בין הרגלים רעים - עישון, לחץ, נטילת הורמונים - לבין לידה של ילד הומו או ילדה לסבית. בעצם, הילד הוא מעין "עונש" על "התנהגות רעה". היית לא בסדר במהלך ההיריון? קבלי ילד הומו. מגיע לך!

-          השאלה "מה גורם לאנשים להעדיף את בני מינם" נחקרה שנים רבות ועודה נחקרת. האם הומוסקסואליות היא גנטית או תוצר של השפעה חברתית נחשבת? סוואב לא בחן האם הומוסקסואליות היא גנטית. הוא רק בדק מה את יכולה לעשות כדי להימנע מלהוליד ילד כזה (או ילד אוטיסט או להוריד את האיי.קיו של הילד שלך).

-          מודה שהדבר הראשון שמתחשק לי לעשות נוכח המחקר הזה הוא להדליק סיגריה. חבל שאני לא בהיריון.

בשורה התחתונה, סוואב מודה שאין באפשרות האם למנוע באופן מוחלט הבאה של ילדים הומואים ולסביות, בעלי איי קיו נמוך ואוטיסטים לעולם אבל הקפדה על אורח חיים מסוים, עשויה לצמצם את הסיכוי. לי, כאמור, אין פרופסורה בנויורוביולוגיה אבל יש לי הצעה מהפכנית עבור זוגות שחוששים מהבאת ילד הומוסקסואל לעולם: השתמשו באמצעי מניעה ופשוט אל תתרבו.

זה עובד. בטוח.