כיור מפלדת אל חלד - כיורים אלה מגיעים בשלל צבעים, צורות ועיצובים וקלים להתקנה.

יתרונות:

  • חומר זול מאוד לעומת סוגים אחרים של כיורי מטבח.
  • כמו כן הוא – עמיד בפני חלודה.
  • בגלל עלותו הזולה, תוכלו לאפשר לעצמכם להחליף אותו כל כמה שנים ספורות כדי לרענן את המטבח.

 

חסרונות:

  • כיור מתכתי שעושה רעשים בעת זליגת המים מהברז אל תחתית הכיור ולכן פחות מתאים לשימוש ביתי.
  • לצד המחיר הנוח, כיורים מהסוג הזה הם מאוד דקים ויכולים לקבל שריטות ועיקומים ממשקל של כלי מטבח כבדים.

 

כיור קוורץ – עשוי מחומר טבעי ומגיעים במגוון צבעים

יתרונות:

  • מגיע בגוונים בהירים לצד גוונים דגמים דמויי בטון למטבחים בסגנון עיצוב תעשייתי.
  • מתאפיין באריכות שנים ועמידות לשריטות וכתמים.
  • קל לניקיון ומתכתב עם סבון וכל חומר ניקוי סטנדרטי מבלי לפגוע בברק הטבעי שלו.
  • משווה למטבח מראה אלגנטי ויוקרתי.

 

חסרונות:

  • בגלל עמידותו, עלותו נחשבת לגבוהה מבין סוגים שונים של כיורים.

 

כיורי גרניט – כיור המטבח הפופולארי ביותר

יתרונות:

  • כיור עמיד מאוד – סכינים חדים, מחבתות חמות וכבדות ומזון שנשאר בכיור לא משאירים כתמים ושריטות.
  • קל מאוד לתחזוקה ולניקיון בעזרת מים וחומרי ניקיון סטנדרטיים.

 

חסרונות:

  • כיור כבד מאוד הדורש מבנה חזק ויציב. במטבחים קטנים או בחדרי אמבטיה יכולה להיות בעיה להתקין אותו, או משיקולי תקציב בבנייה של בסיס הכיור.
  • מחיר - נחשב לאחד הכיורים היקרים בשוק.

 

כיור קרמיקה – מאפשר משחקי עיצוב

יתרונות:

  • אבן טבעית המגיעה במגוון רחב של צבעים ועיצובים. הכיור משתלב בצורה טובה עם מרבית סגנונות העיצוב.
  • כיור יחסית זול ביחס לסוגי כיורים אחרים.
  • נחשבים ליותר עמידים מכיורי פלדת אל חלד.

 

חסרונות:

  • כיורי קרמיקה אינם עמידים כמו כיורי קוורץ או גרניט ולכן יכולים להיווצר שריטות וכתמים בעקבות צבע או סירים חמים.
  • כיורים מקרמיקה מגיעים כחתיכה אחת ובמקרה של שבר בכיור, מה שבהחלט נחשב לתרחיש סביר בעקבות סוג החומר, יהיה צורך להחליף את כל הכיור.

 

עמידות הכיור היא השיקול המכריע

ההוצאה הכספית בעיצוב ושיפוץ המטבח היא איננה קטנה, אך בכל הקשור לכיורים למטבח – מומלץ לבחור בכיור בעל עמידות גבוהה גם אם זה אומר להשקיע קצת יותר כדי שלא יהיה הצורך להחליף את הכיור תוך שנים בודדות או להסתפק בכיור מוכתם ושרוט. זאת, כיוון שהכיור הוא האזור במטבח שבא במגע עם הכי הרבה חומרים ואלמנטים שעלולים לפגוע בו – חום, קור, צבע, משקל וחומרי ניקיון כימיים.