בת הזוג של טיפאני, לייסי, הייתה דבוקה לטלפון שלה. היא לקחה איתה את הטלפון מחדר לחדר ואפילו בילתה איתו כשעה בשירותים. בכל פעם שטיפאני שאלה את לייסי מה היא עושה, היא הייתה עונה מבעד לדלת, "אני משתמשת בשירותים!". טיפאני הייתה משוכנעת שהשימוש של לייסי בטלפון מונע מהן להתחבר זו לזו. הן היו סטודנטיות, ולא גרו יחד, ולכן הזמן שעמד לרשותן היה מוגבל. הזמן הזה נעשה מוגבל אפילו יותר מאחר שלייסי הקדישה חלק ניכר ממנו לבהייה במסך הקטן. אפילו כשהיו יוצאות עם חברות, לייסי בדקה את הטלפון שוב ושוב.

בפגישותיי עם טיפאני, היא תיארה את מערכת היחסים שלה עם לייסי כגורם מלחיץ. היא אהבה את בת הזוג שלה, אבל שנאה את דרכה של לייסי להיות עסוקה תמיד. הן אף פעם לא דיברו ישירות על השימוש בטלפון. טיפאני פשוט הניחה שלייסי אמורה לדעת שכך לא מתנהגים, אבל כשדנו בכך, הגענו להבנה שלייסי אולי אינה "יודעת שכך לא מתנהגים".

הן דנו בדרכים שבהן תוכל טיפאני להתייחס לנושא ישירות בתוך מערכת היחסים שלהן. נראָה לנו שיהיה הכי טוב להתחיל בבקשות מהסוג של "כשאנחנו צופות יחד בסרט הזה, הייתי רוצה שתשימי את הטלפון בצד," או "שימי את הטלפון בצד כדי שנוכל להחזיק ידיים." ברגע שטיפאני ביקשה, היא הופתעה לגלות באיזו קלות לייסי הסכימה. נראה שללייסי לא היה מושג על כך שהשימוש שלה בטלפון משפיע על יכולתה להתחבר לבת זוגה. היא פשוט העסיקה את עצמה ברגעים שהרגישה שלא מתרחש בהם הרבה.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nedra Glover Tawwab, Therapist (@nedratawwab)

לא פעם, אנשים מתלוננים שהטכנולוגיה משבשת את מערכות היחסים שלהם.

מובן מאליו, שהטכנולוגיה כשלעצמה אינה רעה. אבל לפעמים אנשים משתמשים בה בצורה מופרזת או מזיקה, או על תקן של בריחה או הסחת דעת. כשאנחנו חשים לא בנוח, נעשה שגור להסיח את הדעת בנטילת מכשיר זה או אחר. אני אישית הייתי צריכה ללמוד איך לנהל את זמני עם הטכנולוגיה. ביוני 2019 הופעתי בכתבה ב"ניו יורק טיימס" שכותרתה הייתה "מטפלים באינסטגרם הם משוררי האינסטגרם החדשים". מכאן ואילך, הפופולריות שלי באינסטגרם נסקה פלאים.

זה התחיל ב‑2017, כשהתחלתי להעלות במתכוון תוכן שעוסק בשלוֹמוּת רגשית ומנטלית, והארתי את התועלת הגלומה בטיפול בבעיות במערכות יחסים ובהתייחסות אליהן. בין ינואר 2019 ליולי 2019 עליתי מאלפיים ל‑100 אלף עוקבים. הדבר המוזר ביותר הנוגע לצמיחה שלי ברשתות החברתיות היה, שעד 2017, בקושי השתמשתי בהן בכלל, אישית או מקצועית. בין 2009 ל‑2010 היה לי פייסבוק, והיה לי חשבון אינסטגרם אישי. אבל רק לעתים נדירות פרסמתי בו משהו, ועקבתי אחר מספר קטן בלבד של חשבונות. עד שפתחתי את חשבון האינסטגרם המקצועי שלי, aלא היה לי ניסיון יומיומי ברשתות החברתיות.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Do Tell Relationship Pocast (@dotellpodcast)

במשך שנים רבות של שימוש לא יומיומי ברשתות חברתיות הרגשתי את ההנאה שבהחמצה (JOMO ‑ Joy of Missing Out). יש יתרונות רבים להימצאות מחוץ לתמונה. בתור התחלה, נהניתי מכך שאנשים סיפרו לי על פרשנויותיהם למתרחש בעולם על בסיס הרשתות החברתיות. נוסף לכך, לא הייתי צריכה להתמודד עם המבוכה הנובעת מן המעקב אחר בני משפחה מסוימים אבל לא אחרים. אפילו עכשיו, כאדם שנמצא בקביעות ברשתות החברתיות, אני מתאימה את חוויית הרשת החברתית שלי לרצונותיי. למשל, אם אני מנסה לחסוך כסף, אני לא עוקבת אחרי משפיעניות אופנה שמעודדות אותי לעשות קניות. אם יש לי עניין בארוחות טבעוניות, אני עוקבת אחר כמה חשבונות מהסוג הזה.

המעבר ממשתמשת נדירה למשפיענית היה חתיכת מסע. במובנים רבים, נהניתי ממנו, אבל היו רגעים שבהם גם חוויתי את החסרונות, כגון ניהול הזמן שהקדשתי לזה. אני גם נאלצת להתמודד עם הערות שליליות ולנהל את ציפיות הקהילה שלי.

דברים שאני מזכירה לעצמי בכל פעם שאני מפרסמת ברשת חברתית

  • תמיד יהיו אנשים שלא תעמדו בסטנדרטים שלהם.
  • אנשים מתבטאים בחריפות רבה הרבה יותר כשהם חושבים שלא תגיבו.
  • יש אנשים שאוהבים להתווכח.
  • ברגע שהתחלתם לענות, אתם מסכימים ליטול חלק בוויכוח.
  • מה שאנשים אומרים עליכם מבוסס עליהם, לא עליכם.
  • אינכם יכולים לרַצות את כולם, מאחר שהצרכים של כל אחד שונים.
  • העובדה שתסבירו את עצמכם שוב ושוב אין פירושה שבסופו של דבר, אנשים יבינו.
  • לפעמים צריך לשחרר אנשים באמצעות שימוש באפשרות החסימה.
  • זהו תפקידכם לשמור על האנרגיה שלכם.
  • יש אנשים שמרגישים שיש להם זכות על הזמן שלכם, אבל הזמן שלכם נתון לניהולכם.

מאחר שאנו חיים בעולם דיגיטלי, טכנולוגיה תופסת חלק גדול מאוד מאופן התפקוד שלנו. גם כשאנחנו מוקפים טכנולוגיה מכל עבר, יש ביכולתנו ליצור חוויה דיגיטלית בריאה.

להלן כמה סימנים לכך שאולי נחוצים לכם גבולות בשימוש הדיגיטלי שלכם:

  • אתם מוצאים את עצמכם בודקים שוב ושוב את הטלפון כאשר אתם אמורים להתמקד במשהו אחר.
  • אתם מקדישים לטלפון זמן בהיקף מופרז. האדם הממוצע מקדיש לטלפון כשלוש שעות ביום.
  • במפגשים חברתיים אתם דבוקים לטלפון במקום לשקוע באינטראקציה חברתית.
  • אתם משתמשים בטלפון דרך קבע כמפלט מעבודה, מהורות, מהשלמת משימות או מהיות נוכחים עם אחרים.
  • אנשים מתלוננים על השימוש הדיגיטלי שלכם.
  • אתם משתמשים בטלפון בזמן הנהיגה.
  • השימוש שלכם בטכנולוגיה משפיע על יכולת התפקוד שלכם בתחומים אחרים, כגון בלימודים, בעבודה או בבית.
  • השימוש שלכם בטכנולוגיה פוגע בבריאותכם המנטלית או הרגשית.
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nedra Glover Tawwab, Therapist (@nedratawwab)


איך לנהל את היצף המידע בעידן הדיגיטלי

כמטפלת, לא פעם שמעתי אנשים מדברים על החסרונות הגלומים ברשתות החברתיות: התחושה שאתם בחוץ, השוואת העצמי לאחרים והלחץ לזייף. חששתי שאני עלולה להישאב פנימה. פחדתי גם לתרום באופן שיעורר באחרים תחושת קנאה או שהם שווים פחות. אבל מה שלמדתי הוא שאינכם יכולים לשלוט באופן שבו אנשים מגיבים למה ששיתפתם.

נכון, כמטפלת, אני מפרסמת תוכן באופן מכוּון ומנסה להביא בחשבון כיצד אנשים עשויים לתפוס את הפוסטים שלי. אף על פי כן, לא פעם, אדם כלשהו, במקום כלשהו, מוצא דרך לראות את ההודעות שלי באופן אחר מזה שהתכוונתי אליו. למדתי שלפרשנות של אנשים כאלה אין כמעט שום קשר אלי ויש לה המון קשר למה שקורה בחיים שלהם.

הצריכה הדיגיטלית שלנו נמצאת בתחום שליטתנו במידה רבה. כשאיננו אוהבים את מה שאנחנו רואים, אנחנו יכולים לבחור להמשיך לצפות או לעבור הלאה לעשות משהו אחר. ברגע שבו אנחנו ממשיכים לעקוב אחר משהו שמעצבן אותנו, אנחנו מסכימים לכך שיעצבנו אותנו.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Insight Timer App (@insighttimer)

התמודדות עם חדשות רעות כשהן ממלאות את הטלוויזיה והאינטרנט

אתם מי שאתם עוקבים אחריהם, מה שאתם צופים בו ואתרי האינטרנט שאתם מבקרים בהם. יש לכם הכוח לבחור את חוויית המשתמש שלכם. ברגעים שבהם קורה בעולם משהו משמעותי, אתם יכולים להתנתק מן המקורות שמרוקנים את האנרגיה שלכם. אם השמירה על רמת הידיעה באה על חשבון השפיות שלכם, בחרו באופן זמני למזער את השימוש הדיגיטלי שלכם.

גבולות מוצעים לניהול צריכת חדשות רעות

  • כבו את התרעת החדשות בטלפון.
  • הקצו זמן מיוחד ביום לצפייה/האזנה מכוונת ב/לחדשות.
  • הפסיקו לעקוב אחר אנשים שמעלים שוב ושוב פוסטים על טרגדיות או נושאים שמשפיעים על מצב הרוח שלכם.
  • אִמרו באדיבות לאנשים שאינכם רוצים לשמוע על סיפורים מסוימים בחדשות.
  • כאשר מתרחשים מאורעות משמעותיים בעולם, זה בסדר להעביר מעת לעת זמן מחוץ לאינטרנט, לטלוויזיה ולרשתות החברתיות.
  • גשו לשירות הסטרימינג האהוב עליכם והתחילו לצפות בסדרת טלוויזיה חדשה.

בשורה התחתונה, השלימו עם העובדה שלפעמים אתם נמצאים מחוץ לתמונה, לא רואים כל מם ולא יכולים לצטט כל פרט ממה שקרה. נטילת הצעד הזה לאחור עשויה לעורר בכם פחד מהחמצה, אבל היא גם יכולה לשמש כדרך מועילה להשקיע בתחומים אחרים בחיים. ברגע שתרגישו טוב יותר, או לאחר שהחדשות הרעות שככו, הרגישו חופשיים לשוב ולהצטרף לנוף הדיגיטלי.

נדרה גלובר טוואב, מטפלת מוסמכת, מומחית מבוקשת למערכות יחסים ואחת התרפיסטיות המשפיעות ביותר באינסטגרם, מחברת הספר "הציבו גבולות"