בשנת 2004, נערה בת 16 בשם סינטויה בראון נאספה מצידי הדרך בעיר נאשוויל, טנסי, על-ידי גבר בן 43 בשם ג'וני אלן שתכנן לשלם לה, לדבריה, עבור סקס. בראון עסקה בזנות והתגוררה במוטל דרכים עם בן זוגה בן ה-24 והסרסור שלה, שהיה ידוע בכינוי "גרון חתוך". על פי עדותה, היא סבלה מהתעללות מינית, נפשית וגופנית מצד בן זוגה, כל כל זאת בזמן שהוא מספק לה סמים והופך אותה למכורה.

כך התחיל אחד הסיפורים הכי מטלטלים בארצות-הברית בשנים האחרונות, שלא מפסיק להעסיק את האמריקאים. על פי גרסת ההגנה של בראון, מאוחר יותר באותו ערב, כאשר שכבה עירומה במיטתו של אלן, מחלת הנפש ממנה סבלה, פרנויה – מצב פסיכוטי המלווה בפחד, חרדה ומחשבות שווא של רדיפה למרות שאין לכך ביסוס במציאות - הרימה את ראשה המכוער. בראון טוענת כי המחלה התעצמה בעקבות השימוש בסמים אשר ערערו את צלילותה ויציבותה הנפשית, והיא השתכנעה שאלן עומד להרוג אותה. בהחלטה של שנייה, בראון לקחה את האקדח שהיה מונח בתיקה וירתה בו ירייה אחת שהרגה אותו. אז אספה את חפציה וכן דברים נוספים מביתו של אלן, נסעה עם מכוניתו לחניון של וול מארט, השאירה אותה שם וחזרה ברגל למוטל ולבן זוגה המתעלל. לאחר זמן קצר נעצרה.

 

על פי גרסת התביעה, בראון ירתה באלן כחלק משוד שתוכנן מראש. היא תכננה לגנוב את כספו ואז לרצוח אותו, מה שאכן קרה. בית המשפט קיבל את הגרסה הזו ודן את בראון למאסר עולם, שעל-פי החוק האמריקאי עומד על 60 שנים. ביום חמישי האחרון, בית המשפט העליון במדינת טנסי דחה את בקשתה של בראון לשחרור מוקדם וקבע כי בקשתה לשחרור מוקדם תוכל להיות נידונה רק בעוד 51 שנה, לפחות. הצוהר המשפטי עליו בנו בהגנה הוא העובדה כי בעת שנשפטה הייתה בראון קטינה, אך נשפטה כבגירה. רק בשנת 2012 קבע בית המשפט העליון של ארצות-הברית כי מאסר עולם לקטינים ללא אפשרות חנינה הוא הפרה של החוקה האמריקאית, אבל זה כאמור קרה רק לאחר שניתן גזר דינה.

בראון, שערערה על עונשה וכינתה אותו "עונש חריג ואכזרי" ביקשה לקצר את זמן שהייתה בכלא על-פי הפסיקה מ-2012. בית המשפט המחוזי בטנסי דחה את ערעורה בטענה כי נגזר עליה רק מאסר עולם ולא מאסר עולם ללא אפשרות חנינה, וכאמור ביום חמישי האחרון ערעורה נדחה שוב והפעם בבית המשפט העליון.

"מאז אירע המקרה סינטויה עובדת בחריצות כדי לכפר על הפשע שביצעה", נכתב בעצומה הקוראת לשחרורה המוקדם, עליה חתמו כבר יותר מחצי מיליון איש. "סינטויה הפכה לאישה אינטליגנטית ומלאת חמלה, ועומדת לסיים תואר ראשון במסגרת יוזמת "ליפסקומב לחינוך", הפועלת בבתי הכלא. תהליך השיקום שלה מעורר הערכה ומשמשת כמגדלור בסביבת בית הסוהר. סינטויה סייעה לאסירות אחרות בלימודיהן, עובדת בעבודות שונות ומגוונות ומעודדת את החברות בסביבתה להיות "הגרסה הכי טובה של עצמן". היא יצרה קשרים חיוביים ומשמעותיים עם המנטורים בכלא ורבים מהם מרגישים שהפכו לאנשים טובים יותר בזכות החברות איתה."

כאמור, המקרה של בראון מסקרן את האמריקאים במשך שנים ארוכות. בשנת 2011 יצא הסרט הדוקומנטרי "אני מתמודדת עם החיים: סיפורה של סינטויה" והמאבק המשפטי שלה לשחרור מוקדם סחף אחריו כעת סלבריטאים רבים, אשר יצאו להגנתה בשלל ציוצים תומכים.

קים קרדשיאן, ריהאנה וסנופ דוג למשל, התייחסו למקרה של בראון כאל טרגדיה של סחר בנשים, כשעניין הגזע והצבע לא חומק גם הוא מביקורתם על מערכת המשפט האמריקאית המפלה. קרדשיאן הגדילה לעשות ו"תרמה" את עורכי דינה לייצוג חינמי עבור בראון ואף נפגשה עם הנשיא טראמפ והעלתה בפניו את הנושא הכאוב. "המערכת נכשלה", צייצה קרדשיאן עוד ב-2017. "זה שובר את הלב לראות בחורה צעירה שהפכה קורבן של סחר בבני אדם עבור מין, וכשיש לה את האומץ להשיב מלחמה היא נשלחת לכלא! אנחנו צריכים לפעול בצורה טובה יותר ולעשות מה שנכון. התקשרתי לעורכי הדין שלי אתמול כדי לראות מה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב."

"האם ההגדרה לצדק השתנתה במהלך הדרך? משהו לא בסדר כאשר המערכת תומכת באנסים אבל הקורבנות נזרקים לכל החיים! כל אחד מכם אחראי לאי הצדק שנעשה במשפט של הילדה הזו ואני מקווה שאין לכם ילדים, כי זו יכולה להיות הבת שלך שנענשת אחרי שכבר נענשה!" כתבה ריהאנה בחשבון הפייסבוק שלה בפוסט שלא מותיר ספק לרמת הכעס והתסכול שלה על המערכת. 

עורכי דינה של בראון מדברים על אפלייה ברורה של בית המשפט, וכדוגמה הם נותנים את המקרה של המולטי מיליונר בן ה-54 ג'פרי אפשטיין, שהורשע בכך שבמשך שש שנים כלא בביתו נשים, המתעלל בהן מינית ואף סירסר בהן וקיבל רק 13 חודשים בכלא, קצת יותר משנה. הזעם הציבורי על חוסר הצדק שנעשה עם בראון יקבל ביטוי נוסף בתאריך 19.1.19, אז צפויה להתקיים צעדת מחאה גדולה בשם "צועדים עבור סינטויה" וההאשטאג  מלווה את המאבק לשחרורה. נראה כי בתוך מהפיכת MeeToo, סיפורה של בראון מקבל הזדמנות נוספת לעשיית צדק ולהתייחסות שונה למי שנפלה קורבן לעבריין מין שהתעלל בגופה ובנשמתה.