הטוויסט שלא הכרתם: שניצל פתיתי גזר
במקום פירורי לחם, שניצל בציפוי פתיתי גזר. יותר טעים, יותר בריא ואפילו אפוי. פרויקט מיוחד של און לייף וסנפרוסט
שניצל פתיתי גזר
6-4 מנות
רמת קושי : קלה
זמן הכנה: כ-20 דקות
סוג המתכון: בשרי
1/2 שקית (400 גרם) פתיתי גזר קפואים
4-6 נתחי חזה עוף, פרוסים לשניצל
3 כפות קמח לבן
1 כף מלח דק
1 כפית פלפל שחור טחון
1 כף טימין יבש
4 ביצים
שמן לטיגון (אופציונאלי)
אופן הכנה:
- מפשירים את הגזר במסננת מתחת למים פושרים וסוחטים את הנוזלים בעזרת מגבת מטבח כ2 דקות ומעבירים לקערה, מוסיפים את הקמח, הטימין, המלח והפלפל מערבבים ומעבירים לצלחת.
- טורפים את הביצים ומעבירים לצלחת
- בעזרת יד ימין מעבירים את השניצלים בתוך צלחת הביצים כך שהיא עוטפת אותם מכל עבר, בעזרת יד שמאל מעבירים לצלחת הגזר, עוטפים מכל הצדדים ומהדקים
- אם אופים בתנור מעבירים את השניצל לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסיפ לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד להזהבה. אם מטגנים, מחממים את השמן על אש קטנה-בינונית ומטגנים את השניצלים עד להזהבה.