שניצל פתיתי גזר

6-4 מנות

רמת קושי : קלה

זמן הכנה: כ-20 דקות

סוג המתכון: בשרי

 

1/2 שקית (400 גרם) פתיתי גזר קפואים

 

4-6 נתחי חזה עוף, פרוסים לשניצל

3 כפות קמח לבן

1 כף מלח דק

1 כפית פלפל שחור טחון

1 כף טימין יבש

4 ביצים

שמן לטיגון (אופציונאלי)

 

אופן הכנה:

  1. מפשירים את הגזר במסננת מתחת למים פושרים וסוחטים את הנוזלים בעזרת מגבת מטבח כ2 דקות ומעבירים לקערה, מוסיפים את הקמח, הטימין, המלח והפלפל מערבבים ומעבירים לצלחת.
  2. טורפים את הביצים ומעבירים לצלחת
  3. בעזרת יד ימין מעבירים את השניצלים בתוך צלחת הביצים כך שהיא עוטפת אותם מכל עבר, בעזרת יד שמאל מעבירים לצלחת הגזר, עוטפים מכל הצדדים ומהדקים
  4. אם אופים בתנור מעבירים את השניצל לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסיפ לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד להזהבה. אם מטגנים, מחממים את השמן על אש קטנה-בינונית ומטגנים את השניצלים עד להזהבה.