אנחנו חיים בעידן שבו אוכל טוב הוא כבר הרבה יותר מטעם טוב. ברור שאנחנו רוצים שהאוכל שלנו יהיה טעים אבל אנחנו גם שואלים את עצמנו-  מה האוכל הזה עושה לנו? מה הוא עושה לילדים שלנו? ואיך הוא משפיע על הסביבה שלנו? . אז אנחנו אוכלים ונהנים אבל אנחנו גם מודעים, ולזה קוראים קולינריה מודעת – לאכול היום ולחשוב על המחר.   תראו , זה ברור שאי אפשר לשנות את העולם דרך הצלחת, אבל אם עושים צעד קטן, אז שינוי קטן ועוד שינוי קטן ועוד אחד – ביחד יוצרים שינוי גדול. שינוי קטן? יש מלא כאלו:

לקנות ירקות ישירות מחקלאים, כי אז הם יותר טריים ויותר מזינים. כשעושים משלוח, לבקש ממסעדה לא לשלוח סכום חד פעמי, כי בשביל מה? לכל אחד יש הרי מזלג בבית, או בעבודה. זה לייחד מקום במקרר לאוכל שעומד להתקלקל כדי לאכול אותו בזמן ולצמצם את בזבוז המזון. קוראים לזה צימבוז - צימצום בזבוז מזון. זה להחליט שבכל ארוחה יש לפחות ירק אחד על השולחן, כי ככה הגוף שלנו צריך וככה גם הילדים שלנו יעשו כשהם יגדלו, אז בואו נרגיל אותם כבר מעכשיו. זה להפחית את צריכת מוצרי החלב כי כבר הבנו שזה יותר נכון לגוון. ויש היום כל כך הרבה אפשרויות מצוינות, אז למה לא בעצם?

וזה לגמרי להרשות לעצמנו לאכול משהו מתוק כי שמחת חיים היא חלק מאוד חשוב מהחיים.