אירועי חודש הגאווה 2021 מתקיימים כבר כשלושה שבועות, והם מגוונים, שמחים וצבעוניים מתמיד, בעיקר לאחר היעדרותם בשנה שעברה בשל מגבלות הקורונה. עשרות אלפים צפויים לצעוד מחר במצעד הגאווה התל אביבי ועוד אלפים כבר צעדו במצעדים נוספים ברחבי הארץ. כ-50 אירועי גאווה צפויים להתקיים ברחבי המדינה, שיא של כל הזמנים. עשרות מרפסות בתל אביב, רמת גן, באר שבע, חיפה וערים נוספות מלאות בדגלי גאווה המרחיבים את הלב.

כדאי ורצוי לחגוג ולשמוח בשלל האירועים הצפויים, ובהחלט יש על מה לשמוח. בשנה האחרונה ניכרת התקדמות משמעותית בתמיכתן של רשויות מקומיות וראשי הערים ברחבי הארץ בקהילה. תמיכה זו באה לידי ביטוי במספר אירועי הגאווה הצפויים ופיזורם ברחבי הארץ, וגם ביחסם של ראשי הערים לאירועים להט"בופוביים בתחומם.

על פי נתונים שפירסמה אגודת הלהט"ב, כ-11 ערים ורשויות מקומיות אישרו השנה רישום זוגיות ללהט"ב לצורך קבלת זכויות ושירותים וכ-28 רשויות מקומיות התאימו השנה את הטפסים העירוניים למשפחות גאות. בכ-21 רשויות מקומיות קיים כיום עובד סוציאלי פעיל שאחראי על נושא הלהט"ב וכ-17 רשויות ביצעו השנה הכשרה בנושא להט"ב לצוותי הרווחה.

אולם, אסור לקהילה להתבלבל משינויים משמחים, אך קוסמטיים בעיקרם. המלחמה האמיתית אינה מתנהלת בתל אביב, ברמת גן, בבאר שבע או בחדרי הישיבות של העיריות השונות. את המאבק הנחוש ואת מירב האנרגיות צריכה הקהילה להפנות לירושלים: למשכן הכנסת ולבית המשפט העליון.

הגם שהיו לנו שני שרים בממשלה הקודמת שהם חברי קהילה, וכעת מכהן שר גאה כשר הבריאות, גם בשנת 2021 להט"בים אינם יכולים להירשם במשרד הפנים בארץ כנשואים. כי גם ב-2021 רבים מאיתנו נאלצים להשתמש בשירותי פונדקאות בחו"ל בעלות מינימלית  של חצי מיליון ש"ח. כי למרות הייצוג המתרחב של להט"בים מוצהרת בכנסת ישראל, גם בקדנציה האחרונה של הכנסת לא נרשמו לזכות הקהילה הישגים מרשימים בחקיקה ולאור ההסכמים הקואליציוניים של הממשלה הנוכחית- זה לא צפוי לקרות גם עכשיו. כי גם בבית המשפט העליון, שבעבר תמך בקהילה, ניכרת נסיגה בשמירה על זכויותינו.

אין ספק שגם קרנבלים זה חשוב, ומשמח, אבל המאבק האמיתי הוא המאבק על שינוי החוקים המפלים את הקהילה. כי לא ניתן לאמץ. ולא ניתן להינשא בארץ. ואין כאן שיוויון זכויות אמיתי והגיע הזמן להיאבק על הזכויות החסרות. כי מצעדים בכפר סבא, ראשון לציון, רמת השרון ואשדוד זה חשוב, אבל המקום הכי חשוב הוא ירושלים, שם נמצאת כנסת ישראל שעליה מוטלת האחריות בעניין החקיקה המפלה, ושם גם ליבת השמרנות הישראלית לצד בית המשפט העליון שבעבר יצא בפסקי דין בולטים למען הקהילה אך היום גם הוא שמרני ופוחד "לזוז" שמאלה או ימינה מחשש פן יאשימו אותו בשמאלנות.

אז צדק צדק נרדוף, ובמצעד הגאווה נצעד, אך הדרך לגאווה עוד ארוכה ארוכה, והיא קשורה למה שקורה בישראל – כל מדינת ישראל, מדן ועד אילת, בכנסת ישראל ובבירתנו ירושלים.

עו"ד ארתור שני הוא שותף במשרד א. זיסמן שני המתמחה בדיני משפחה, לשעבר מנהל הלשכה המשפטית באגודת הלהט"ב