כל יום מתפרסם מאמר אחר בנושא, אחד התומך בשומנים והשני שמזהיר מפניהם. פנינו לאיש מקצוע ד"ר לואיג'י גרטון, מנהל תחום ההדרכות בהרבלייף, שיעשה לנו סדר. משפט המפתח של הדוקטור "גופנו זקוק לשומן כדי להיות בריא. סוגי השומנים שעלינו לכלול בתזונה שלנו (ומקורותיהם) עלולים להיות מבלבלים. המפתח הוא לדעת כמה שומן ואיזה יש לצרוך כדי לשמור על בריאות אופטימלית."

האם שומנים בריאים לגוף?

שומנים, חלבונים, ופחמימות מספקים אנרגיה הנמדדת כקלוריות להם הגוף זקוק על מנת לבצע פעילויות יום-יומיות. שומנים נמצאים ונחוצים בכל קרומי התא אולם לא כל השומנים במזון דומים. חלקם בריאים וחלקם פחות אותם יש להחליף בשומנים בריאים כדי לשמור על בריאות הלב וכלי הדם.

אילו שומנים בריאים? אומגה 3 ו-6. אלו השומנים הבריאים ה'פופולריים' ביותר, והוכח כי צריכה מוגברת של אומגה 3 מועילה לבריאות הלב וכלי הדם ומפחיתה את רמת השומנים בדם. התועלת באה לידי ביטוי במוח, בעיניים, בלב, בעור ובכל מערכות האיברים בגוף. כדי להגדיל את צריכת השומנים מסוג אומגה 3 ו-6 מומלץ לאכול יותר פירות, ירקות ודגים (דוגמת סלמון) או לחילופין, להיעזר בתוספים כמו "הרבלייפליין מקס" המכיל חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 EPA ו-DHA.

מהם חמשת המזונות המובילים המומלצים העשירים בשומן ובריאים :

  1. אבוקדו, המכיל שומן חד-בלתי-רווי הנקרא חומצה אולאית, שהיא אותה חומצת שומן הנמצאת בשמן זית. אבוקדו משמש מקור מצוין לאשלגן ומכיל 40% יותר אשלגן בהשוואה לבננות, כמו גם לסיבים תזונתיים המסייעים בהורדת הכולסטרול LDL (הלא טוב), והטריגליצרידים, ולהעלאת ה-HDL, הכולסטרול ה'טוב'.
  2. . שוקולד מריר- שוקולד מריר איכותי המכיל לפחות 70% קקאו עתיר בשומן ובסיבים תזונתיים ומכיל מעל 50% מהכמות היומית המומלצת של ברזל, מגנזיום, נחושת ומנגן. עשיר בנוגדי חמצון המסייעים בהורדת לחץ הדם ובהגנה על כולסטרול LDL בדם מהתחמצנות.
  3. ביצים - הן עשירות בכולסטרול ובשומן, והן אחד המזונות הצפופים ביותר מבחינה תזונתית על פני כדור הארץ. הן עמוסות בוויטמינים ומינרלים ומכילות כמעט כל חומר מזין שאנו זקוקים לו, כולל חלבון, וכולין, החשובים עבור המוח.
  4. דגים דוגמת סלמון, פורל, מקרל, סרדינים והרינג העשירים בחומצות שומן אומגה 3 השומרות על בריאות הלב.
  5. אגוזים, כמו שקדים, אגוזי מלך ואגוזי מקדמיה העשירים בשומנים ובסיבים מהווים מקור צמחי מצוין לחלבון, ויטמין E ומגנזיום.

 

התוכן הוא באדיבותה של חברת הרבלייף

 

"מוצרים של פעם" משודרגים

על קטשיונז כבר שמעתם? חברת "הלמנס" שמוכרת בעיקר בזכות הרטבים והממרחים שהם מבחינת "מאסט" בכל בית בעיקר אם יש בו ילדים, יוצאת עם מוצר חדש, רוטב קטשיונז שהוא, איך לא, שילוב של קטשופ ומיונז בממרח אחד.

בנוסף גם רטבים חדשים לסלט ויניגרט וקיסר, לשדרוג כל סלט וכריך ב"0 מאמץ".

 

 

תלמה יודעת מה ילדים אוהבים

ויוצאת עם מוצר משודרג שכולנו אהבנו בתור ילדים, הכריות.  אז למי שאוהב כריות ואוהב גם קינמון, הנה לכם כריות  דגנים במילוי קרם בטעם קינמון. ואם לא ידעתם אז המותג כריות הוא המוביל את שוק דגני הצעירים מזה שנים. 

 

מי לא היה מכור לדגדג של פעם, כשהיינו ילדים, כשגדלנו ואפילו עכשיו. מסתבר שהוא אחד החטיפים האיקוניים בישראל. אין ימי שלא מכיר את צורת הדג המפורסמת. במיוחד בשביל המכורים, 2 טעמים חדשים במהדורה מוגבלת - קטשופ ופתי בר.

המוצר טבעוני. ניתן להשיג בכל רשתות השיווק

 

סדרת סירים חדשה של רשת "קוק אנד בייק" בהשראת הטבע

הרשת משיקה סדרת סירים חדשה מבית Roso , קולקציית Natura עם סדרת כלי בישול בהשראת יסודות הטבע, מים, אדמה ואוויר. הסדרה כוללת סירים, מחבתות, וסוטאז' ומתאפיינת בעיצוב מוקפד עם תכונות בישול מתקדמות כמו משטח פנימי מאבן שיש, עם ציפוי נון סטיק המונע הידבקות והמאפשר בישול במינימום שמן, וידיות סיליקון נשלפות לאחיזה נוחה.  

הסדרה מגיעה בשלושה צבעים, המתקשרים עם האלמנטים מהטבע. אוויר, בצבעוניות של ורוד, מים בגוון ירוק, ואדמה בצבעוניות של אדום כתום.

 בסניפי הרשת ובאתר האונליין של הרשת https://www.cook-bake.co.il/

 

אין כמו ריח של לחם שהרגע יצא מהתנור

בד"כ סירי יציקה הם כבדים וקשה לי לרחוץ אותם, אלא שהפעם מצאתי את סיר יצירה אובלי גם מעוצב וגם קל משקל
מסדרת Pottery של "סולתם", עשוי מיציקת אלומיניום, עם ציפוי Non Stick איכותי, צורתו אידיאלית לתבשילי קדירה, עם מכסה חדשני השומר על העסיסיות האוכל ומעולה גם לתבשילי קדירה וגם לאפיית לחם.

הסיר מעוצב עם ידיות יצוקות בצורה ארגונומית ונוחה לשימוש, כולל חבקי סיליקון הניתנים במתנה ונוחים לאחיזה, וקל משקל כבר אמרתי?
 במחיר: 335 ₪

הנה מתכון קל להכנת לחם שקשה להפסיק לאכול של מאיה דרין שפית ועיתונאית מזון

מצרכים לכיכר אחת גדולה:
1 קילו קמח ללחם
2 כפות שמרים יבשים
6 כפות שמן זית
 1 3 כפות סוכר
 4 כפיות שטוחות מלח
 2 ו- 1/2כוסות מים פושרים (600 מ"ל)
אפשר להוסיף 2/3 כוס של אגוזים, שקדים, גרעיני חמנייה או גרעיני דלעת, לחובבי המתוק חמוציות או צימוקים, בקיצור מה שבא לכם ומה שיש בבית.

אופן ההכנה:
1. בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, מלח, סוכר ושמן. מוסיפים מים בהדרגה, תוך כדי לישה     במהירות בינונית כ-6 דקות עד לקבלת בצק רך.
2. משמנים את הבצק מכל צדדיו ומניחים בקערה, עוטפים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה וחצי.
3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מעצבים לכיכר אובלית ומצפים בקמח את כל חלקי הבצק.
4. מניחים בסיר רוסטר אובלי משומן, מכסים ומניחים לתפיחה נוספת עד הכפלת נפח כ- 40 דקות.
5. בעזרת סכין חדה ומושחזת מבצעים בין שניים לשלושה חתכים על פני הבצק לקישוט.
6. מחממים תנור ל 200 מעלות, מניחים בתחתית התנור כלי חסין אש עם מים רותחים.
7. אופים את הלחם במשך כ 45 דקות

להשיג בחנויות סולתם ובאתר soltam.co.il

 

גם צליה, גם טיגון וגם בתוך הבית, יש דבר כזה

משטח חשמלי עוצמתי של פלטת צלייה ובישול מבית המותג האמריקאי "בלאק אנד דקר" המאפשרת ביצוע 2 הפעולות בכלי אחד ובו זמנית, גם צליה וגם טיגון וללא שמן. 


משטח גדול ורחב, עשוי אלומיניום עם ציפוי טפלון (נון סטיק) המאפשרת עבודה בו זמנית על שני המשטחים. היתרון הבולט הינו בישול כמויות גדולות של מזון שונים בו זמנית בזמן קצר, ללא עשן וללא רוח ואף לשמור על המזון חם
וטרי. המשטח אסתטי בעיצובו וניתן לשים אותו במרכז השולחן ככלי הגשה. מחיר: 299 שקלים.

 

להשיג בסניפי רשת ACE ברחבי הארץ ובאתר היבואן סיריוס אלקטרוניקה

לצלות עם שקיות

זה מוצר שצריך בכל מטבח ובכל בית, שקיות צליה חזקות במיוחד המיועדות הן לתנור והן למיקרוגל, העמידות לתנאי בישול בחום גבוה. שומרות על תבנית נקייה ותנור מבריק, ולא פחות חשוב, בשל צפיפותם של המרכיבים תהליך הבישול מתקצר משמעותית, והמזון נשמר רך ועסיסי היות ובושל במיציו הטבעיים וברטבים המוכנסים יחד איתו.

השקיות מבית המותג הוסטס מבית חברת אינטרסן, מגיעות בגודל רגיל (38X25 ס"מ) באריזה של עשר יחידות או בגודל ג'מבו (50X35 ס"מ) באריזה של חמש יחידות. המחיר: 4.90 - 3.90 שקלים לאריזה.

להשיג ברשתות השיווק המובחרות ובאתר היבואן www.Intersun.co.il