מעדניית צדקיהו

לפני שתתחילו להעמיס מטעמים מכל הבא ליד אנחנו ממליצות לקפוץ למעדני צדקיהו בשוק ולהתחיל עם עלי הגפן הממולאים שלהם שכבר מזמן הפכו למאכל מפורסם בירושלים. המעדנייה שהחלה את דרכה כעגלה קטנה בשוק בשנת 1967 מוכרת גם גבינות, סלטים ותבשילים ביתיים, פשטידות, לחמים וממרחים שווים במיוחד.

הערת העורכת: לצאת עם 2-3 ממרחים הביתה, אתם תודו לי.

לרכישת הסדנה להכנת עלי הגפן הממולאים לחצו כאן

אריכא

אז אחרי שהרטבנו את הקיבה עם קצת עלי גפן, המנה הירושלמית הבאה חייבת להיות סביח. ואיך אפשר להגיד סביח בירושלים ולא לקפוץ לביקור בסביח אריכא? צודקים, אי אפשר. סביח אריכא הוותיק מכין סביח תכל'ס, הכי אותנטי וטעים שיש. בנוסף לסביח הקלאסי עם הביצה והחציל, יש אפשרות לסביח טבעוני בו הביצה מוחלפת בפטריות. אהבנו!

הערת העורכת: לא, פרוסות החציל השמנמנות לא מדברות אליכם, אני מבטיחה.

לרכישת הסדנה להכנת הסביח המפורסם לחצו כאן

אמא

סיימנו עם הראשונות, אבל לא ממש כי בירושלים בין הראשונות לעיקריות מגיע הקובה. המנה שיש קיבה נפרדת רק בשבילה, שהיא גם ראשונה, גם עיקרית, גם קינוח וגם מאנצ' ב-3 בלילה. והרי ידוע לכולם שקובה אוכלים רק אצל אמא. מסעדת אמא, שקיימת כבר משנת 87', התחילה אצל אמא מרים בנימין, שבישלה בעצמה את המנות בתחילת הדרך. עם הזמן הצטרפו אליה חברות, ולאט לאט הקובה שלהן הפך לקובה הכי מפורסם בירושלים. ותאמינו לי, ההייפ מוצדק בהחלט. מעבר לקובה המסורתי, במסעדת אמא דואגים גם לטבעונים שבנינו עם קובה עדשים ירוקות ואגוזי מלך. יותר מזה נשתגע.

הערת העורכת: מי שלא אכל קובה חמוסטה בירושלים, כאילו לא היה בירושלים בכלל.

לרכישת הסדנה להכנת מרק קובה חמוסה של אמא לחצו כאן

מסעדת חצות

לאכול בירושלים ולא לאכול מעורב ירושלמי? לא מקובל עלינו. מעורב ירושלמי זה חלק מהדי אן איי של העיר, בדיוק כמו סטקיית חצות שמכינה את המעורב הכי טעים בעיר. סטקיית חצות מתמחה בכל סוגי הבשרים, וכל שולחן מועשר בשפע סלטי הבית כמיטב המסורת הירושלמית. במסעדה יש גם דגים מובחרים ואפילו – תחזיקו חזק- גרסה טבעונית למעורב הירושלמי המיתולוגי!

הערת העורכת: זאת לא בושה לפתוח כפתור, זאת מחמאה.

לרכישת הסדנה להכנת המעורב הירושלמי לחצו כאן

ג'קו סטריט

'פאס פאס איטס אה קאם, איטס אה גול' מצוטט הכדורגלן שלומי ארבייטמן בשלט הניאון בכניסה למקום וקולע בול, כי המסעדה הזאת טובה כמו גול בדקה ה-90. כבר בכניסה למסעדה תרגישו את הירושלמיות זורמת אליכם. מהעיצוב האותנטי של המקום, דרך המוזיקה היוונית אנדלוסית שצובעת את המקום כולו בשמחה ודרך המנות שלקחו את ירושלים צעד אחד קדימה. המטבח הכורדי-ירושלמי של המקום מציע מנות לכל הקהלים, שיגרמו לכם לרקוד בכיסא בכל ביס. אנחנו ממליצות לסיים את הביקור הירושלמי שם לא רק בגלל המטבח המשגע אלא בעיקר בגלל תפריט הקוקטיילים המיוחד כל כך.

הערת העורכת: צ'ייסר אוזו בבקשה.

לרכישת הסדנה להכנת הרביולי הכורדי לחצו כאן