סדנת הבישול הגדולה בישראל: 300 א.נשים בישלו עם אהרוני עבור משפחות נזקקות
באירוע ראשון מסוגו בארץ 300 א.נשים נפגשו לסדנת בישול של המותג הקולינרי מאסטר שף בניצוחו של השף ישראל אהרוני. באירוע חברנו לעמותת 'אלון ואלה' המסייעת לאוכלוסיות החלשות, ובאמצעותם כל המנות שבושלו עברו למשפחות נזקקות.
אז מה בישלנו? קבלו את שלושת המתכונים
קנלוני איטלקי
מצרכים:
- 6-8 יח' קנלוני (גלילי פסטה יבשים) ברילה
- פחית עגבניות מרוסקות מאסטר שף(400 גרם)
- 2 שיני שום קצוצות
- צרור בזיליקום
- 1 יח' גזר בינוני חתוך לקוביות
- 1 יח' בצל בינוני חתוך לקוביות
- 1 גבעול סלרי חתוך לקוביות
- קורט מלח + פלפל שחור גרוס
- ¼ כוס שמן זית
- תערובת גבינות – מערבבים יחד 100 גרם גבינת שמנת ,50 גרם פרמז'ן מגורד , 50 גרם פטה מפורר , 30 גרם גבינה צהובה מגורדת.
- להקרמה: 50 גרם מוצרלה מגורדת.
אופן ההכנה:
- מתחילים מהכנת רוטב פומודורו:
- מטגנים קלות את הבצל, הגזר, והסלרי
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת 2 שיני השום הקצוצות.
- ממליחים ומוסיפים פלפל שחור
- מבשלים את הרוטב למשך 20 דקות עד שעה (יש אפשרות לטחון את הרוטב למרקם חלק ולהוסיף בזיליקום קצוץ).
- מערבבים את תערובת הגבינות למסה אחידה ומעבירים לשף זילוף ללא צנתר .
- במחבת או תבנית שיכולה להיכנס לתנור מסדרים את המנה :
- יוצקים 3 כפות רוטב פומודורו בתחתית התבנית.
- ממלאים את גלילי הפסטה בתערובת הגבינות ומסדרים על גבי הרוטב.
- לסיום מוסיפים רוטב פומודורו עד חצי גובה הקנלוני.
- עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 190 מעלות למשך 20 דקות.
- להקרמה: בסיום 20 דקות אפיה מוסיפים מוצרלה ואופים למשך 5 דקות נוספות על טמפרטורה גבוהה (ניתן גם לאפות בטאבון).
ראפ רול פיש
מצרכים עבור רול אחד:
- טורטייה מאסטר שף
- 2 יח' פילה דג בס נקי מעצמות .(כ-100 ג' כל יחידה)
- 4 כפות קמח
- חבילת פרורי לחם מתובלים מאסטר שף(230 גרם)
- 1 ביצה
- חופן עלי בייבי או חסה שטופה
- ממרחי מאסטר שף לפי הטעם – מיונז רגיל, מיונז ספייסי, מיונז שום, מיונז כמהין
- קורט מלח + פלפל שחור גרוס
- כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
- לבלילת הדג:
- בקערה מערבבים ביצה, קמח, ¼ כוס מי ברז, מלח, פלפל שחור, כפית פפריקה עד לקבלת למסה אחידה.
- מעבירים למקרר למשך 10 דקות.
- חותכים את פילה הדג לרצועות בעובי של 1 ס"מ לאורכו של הדג.
- מעבירים את רצועות הדג לבלילה ולאחר מכן מצפים בפרורי הלחם (כמו שניצל).
- מחממים סיר טיגון ל180- מעלות.
- מטגנים את הדג עד הזהבה (ניתן גם לאפות בתנור).
- במחבת קולים קלות את הטורטייה.
- מורחים מיונז של המותג מאסטר שף.
- מוסיפים חופן עלי בייבי ואת הדג המטוגן ומגלגלים לראפ .
מוקפץ מקוסמוי
מצרכים :
- חבילת אטריות חיטה להקפצה מאסטר שף ("עוגה" של 70 גרם)
- 1 יח' גזר
- 1 יח בצל
- ¼ כרוב לבן
- צרור בצל ירוק
- חבילת טופו
- 3 כפות שמן סויה
- אצבע ג'ינג'ר קצוצה
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 כף סוכר
- 6 כפות רוטב סויה מסורתי מאסטר שף
- 1 כף צ'ילי מתוק מאסטר שף
- 1 כף שמן שומשום מאסטר שף
- 1 כף רוטב טריאקי מאסטר שף
- קורט צ'ילי גרוס
אופן הכנה:
- חותכים את הירקות לרצועות (ג'וליינים).
- חותכים את הטופו לקוביות של 1 ס"מ.
- מתבלים את הטופו ב 2 כפות רוטב סויה מסורתי, ג'ינג'ר קצוץ, 1 שן שום קצוצה וקורט סוכר – מניחים בצד למשך 20 דקות.
- בסיר מים רותחים מבשלים את הנודלס על פי ההוראות, מסננים ומקררים תחת מים זורמים.
- מחממים מחבת על חום גבוה מאוד למשך 5 דקות.
- מוסיפים שמן ומקפיצים את הירקות למשך 2 דקות.
- מוסיפים את קוביות הטופו.
- מתבלים ב-4 כפות רוטב סויה מסורתי, כף צ'ילי מתוק, כף שמן שומשום וכף טריאקי, ג'ינג'ר קצוץ, שום קצוץ, כף סוכר.
- מוסיפים את האטריות המבושלות, מקפיצים למשך 2 דקות ומגישים
*ניתן להוסיף צ'ילי גרוס ובצל ירוק קצוץ לטבעות .