איך לבנות תשתית פיננסית יציבה לעסק?
איך לשמור על איזון פיננסי בעסק שלכם למרות התנודתיות, ובאילו כלים פיננסיים ניתן להשתמש על מנת לשמור על תשתית פיננסית יציבה? על כל אלו, ועוד, השיבה טניה חכמוב, רו"ח ויועצת פיננסית לעסקים בסשן שאלת תשובות בקהילת העסקים קטנים של ישראכרט ואון לייף. ריכזנו עבורכם את כל הפרטים החשובים כדי לפתוח את 2024 בצורה נכונה
הרבה עסקים חווים בתקופה האחרונה ירידה בהכנסות. תנודתיות במהלך השנה מאוד מאפיינת עסקים גם בלי קשר למלחמה, ולכן חשוב להבין שהראייה בעסקים צריכה להיות תמיד ברמה שנתית כי הכנסות בחודש אחד לא בהכרח דומות להכנסות של חודש אחר ואי אפשר להסיק מסקנות ולהחליט החלטות לשנה שלמה רק על סמך ביצועים של חודש אחד. אנחנו כבעלי עסקים צריכים להיות מוכנים ברמה תזרימית לתקופות שבהן יש לנו פחות הכנסות ממה שתכננו.
קהילת העסקים הקטנים של ישראכרט מארחת את מיטב המומחים עם כל התכנים שהכי חשובים לכם, בעלי עסקים. כל מה שתרצו לדעת על ניהול עסק, מכירות, שיווק, תזרים, מימון ועוד. בקיצור כל מה שצריך, כדי לקחת אתכם צעד אחד קדימה. להצטרפות לחצו כאן
בניית תשתית פיננסית חזקה הכרחית כדי לעזור לנו, לא רק להתמודד עם אתגרים בתקופות של משבר, אלא גם להיות בצמיחה וגדילה מתמדת בתוך העסק.
View this post on Instagram
הנה מספר כלים שכל עסק חייב ליישם כדי לבנות תשתית כזו:
- ניהול תזרים מזומנים -
מטרת תזרים המזומנים היא לשקף את הרווח התזרימי של העסק בכל נקודת זמן. זאת למעשה השורה התחתונה בחשבון הבנק שלנו וזה מה שמכריע בסופו של דבר כמה כסף נשאר לנו בסוף החודש. ישנם עסקים שהפעילות שלהם נראית מאוד רווחית אבל בפועל הם מתקשים לסגור את החודש בגלל התנהלות לא נכונה עם כסף.
את תזרים המזומנים ננהל ב 3 מישורים: עבר הווה ועתיד. המטרה היא ללמוד את ההתנהגות של הכסף מתוך נתוני העבר כדי להיות מסוגלים לחזות את תנועת המזומנים שצפויה להיות במהלך כמה חודשים קדימה ולהיערך למצבים שבהם התזרים הינו שלילי.
- משכורת בעלים -
אחת המטרות העיקריות להקמת עסק היא הכנסה חודשית קבועה ויציבה לנו כבעלי עסקים. כשאנחנו חופשיים מדאגות כלכליות בפן האישי אנחנו יכולים להשקיע יותר זמן ואנרגיה בפיתוח העסק. בפועל הרבה בעלי עסקים מוצאים את עצמם משועבדים לעסק עובדים סביב השעון ואפילו לא מושכים משכורת הביתה או ההיפך - כל סכום שנכנס מפעילות העסק נמשך במלואו ללא הבחנה. שני המצבים אינם תקינים.
העסק שלנו צריך להיות ערוך להעביר לנו את המשכורת וחשוב ליצור בעסק מנגנון של משיכת משכורת קבועה בתאריך קבוע בחודש.
- ניהול קרן חירום בעסק -
מלבד משכורת בעלים חשוב להפריש סכום מסוים בכל חודש עבור קרן חירום. זוהי למעשה קופת חסכון שמיועדת לימי חירום ומשברים פוטנציאליים אישיים וגלובליים כאחד. עסקים מטבעם גם ככה מאופיינים בתנודתיות רבה ואם נוסיף לזה גם את ההשפעה של גורמים חיצוניים אנחנו עלולים למצוא את עצמנו בחוסר וודאות תמידית. ניהול קרן חירום בעסק זהו אחד האמצעים שמאפשרים לעסקים להתמודד עם מצבי חירום ולשמור על היכולת להמשיך לתפקד גם בתקופות שבהן ההכנסות נמוכות ממה שתכננו.
הדרך הכי פשוטה לייצר קרן חירום היא להפריש כל חודש סכום קבוע לפקדון נזיל כך שבסופו של דבר יהיה לנו הון נזיל עבור 3 חודשי פעילות לפחות, באופן כזה שהפקדון יכסה את כל ההוצאות והתשלומים שיש בעסק בתקופות ללא הכנסות.
- בדיקת רווחיות בעסק לאורך כל השנה-
בשוק דינאמי שאנחנו חיים בו כשיוקר המחיה והאינפלציה חוגגים חשוב לבחון את הרווחיות העסקית שלנו יותר מפעם בשנה, להבין מהי נקודת האיזון בעסק, להבין מהם המוצרים ו/או השירותים הכי רווחיים בסל המוצרים שאנחנו מציעים ללקוח, להתאים את תמהיל המוצרים ולעדכן מחירים בהתאם לצורך.
- היערכות נכונה לתשלומי מיסים –
אמנם חישוב המס בעסק נעשה פעם בשנה עם הגשת הדוח השנתי אבל חשוב לבצע תשלומים שוטפים כבר במהלך השנה כדי להימנע מהפתעות בהמשך. התשלומים השוטפים צריכים להיות הכי קרובים לחבות המס הצפויה בעסק בסוף השנה. בגלל התנודתיות המאפיינת את עולם העסקים חשוב לבצע הערכות מס אחת לרבעון ולעדכן בהתאם את תשלומי המס השוטפים (מקדמות מס הכנסה וביטוח לאומי).
עסקים קטנים? מוזמנים להצטרף לקהילת העסקים של ישראכרט! לחצו כאן
המידע מובא מטעם רו"ח טניה חכמוב ועל אחריותה בלבד