"פוטותרפיה זה למעשה תרפיה באמצעות צילום ותנועה. שיטת טיפול שהגעתי אליה בעקבות הרקע שלי כרקדנית וכצלמת, בשילוב עם לימודי הפסיכולוגיה שלי בספרד" מספרת לאורה סופיה הרננז גיל, בת ה-36 שנולדה בטרגונה, ספרד, ועלתה לארץ לפני כ-7 שנים. "זו חוויה שמאפשרת לעצור ולהתבונן ברגעים מסוימים בחיים, להביט בעצמנו, לחוות את הרגע. להיות בקשר עם הגוף, במרחב בטוח, נוכחים ברגע הזה עם האמת שלנו. התמונות שנוצרות הן בעצם כלים שבאמצעותן נוכל להתבונן על עצמנו מבחוץ, חווים את הרגע באמת" היא מסבירה.

The video was made in collaboration with Cim Ek.

במהלך סשן פוטותרפיה, פוגשת לאורה את המטופל/ת ויחד הם מדברים על ההתבוננות שלנו על עצמנו. לאחר מכן מתקיימים הצילומים. במפגש השני, המצולם או המצולמת פוגשים לראשונה בתמונות של עצמם. "במפגש השני כשאדם רואה את התמונות, אנו מתמקדים בלראות את הדברים החשובים בו, את הערכים והיתרונות שבו. בד"כ כשאנשים מתבוננים בתמונות של עצמם הם הולכים ישר לדברים הלא טובים, כמו למה העיניים יצאו ככה, למה הבטן יצאה ככה, הצלוליט, הפנים וכו. במפגש השני אנו מתמקדים בלתרגל לא לדחות את עצמנו, לא לתקן את עצמנו כמו במהלך היומיום. במפגש הזה נוצר רגע שבו אנו מקבלים את עצמנו כמו שאנחנו עם האמת שלנו, עם חוסר השלמות שלנו, וזה היופי" מספרת לאורה.

בילדותה לאורה למדה ריקוד, והייתה שחקנית כדור עף בנעוריה. בגיל 18 היא החלה ללמוד פסיכולוגיה, במקביל דגמנה, ועברה להתגורר בארה"ב בקליפורניה במסגרת מלגה. לאחר מכן, לאורה החלה ללמוד פסיכונוירואימונולוגיה ושילבה במקביל לימודי משחק - מה שהחזיר אותה למקום של האמנות. לאחר שסיימה ללמוד, בגיל 25, למדה לאורה צילום מבן זוגה לשעבר שהיה צלם דוקומנטרי, ולבסוף עלתה לארץ ביולי 2017. אל התחום הטיפולי המופלא הזה הגיעה לאורה בעקבות חוויה אישית שעברה.

לאורה. photographer Cim Ek

"בעברי הייתי גם דוגמנית אבל לא באמת הצלחתי לראות את היופי שלי כמו שאנשים ראו אותו. ואז באחד הימים הייתי עם חברה שלי שהיא צלמת, ולא ממש תכננו את זה כאיזשהו תהליך רגשי וטיפולי. פשוט עשינו איזשהו שיתוף פעולה כשהייתי רקדנית, וההתבוננות בצילומים האלו הפכו להיות תהליך מרפא" היא מספרת. "לפני הצילומים הללו, בתקופה הזו, הייתי בתהליך רגשי עם עצמי ובמהלך הצילומים הרגשתי כזה 'וואו מה קורה פה?', פשוט הרגשתי את העוצמה שלי תוך כדי. אני זוכרת שממש אמרתי לעצמי שאני מצטערת בפניי שהעמדתי את עצמי במצבים האלו" היא מרחיבה.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Sofia (@laura.sofia.gil)

"בצילומים הללו הצלחתי לראות הרבה דברים טובים בעצמי, כמו העדינות שלי. האופן שבו אני רואה את עצמי השתנה. באותו הרגע פשוט אמרתי לעצמי 'כאן זה נגמר. די להגיד לעצמך 'את לא מספיקה'. שם הבנתי שאני חייבת לעשות את זה עם עוד נשים כי כל אחת יכולה להרגיש ככה וכל אחת צריכה להפסיק לדבר על עצמה בצורה הזו" היא מספרת. "בהתחלה עבדתי עם נשים, כי בחוויה האישית שלי גם אני דחיתי את עצמי, ואת היופי שלי. הייתי קשה עם עצמי, ותמיד לא הייתי מספיק טובה בעיניי עצמי. לקח לי זמן להבין איך לראות את עצמי מבחוץ, ולהצליח לראות את האני הפנימי שלי, וכמה הוא יפה. וזה לא בהכרח יופי אסתטי. זה לראות את היופי שלנו מעצם היותנו נוכחים בעולם. לכן היה לי חשוב להתחיל לעבוד עם נשים, והפרויקט הראשון שלי נקרא 'יופי אמיתי', שהיה כולו עם נשים. אבל זה לגמרי מיועד לכולם ובכל הגילאים" היא מוסיפה.

על אף שמדובר בשיטה טיפולית, לאורה מסבירה כי זה לא עוד 'טיפול רגיל'. "כשאנשים שומעים את המילה 'טיפול', הם נרתעים, ולכן השיטה שלי מבטלת את הרתיעה הזו. הרבה פעמים מגיעות אליי נשים שקיבלו את זה כמתנת יום הולדת או כחוויה שלווא דווקא נתפסת כטיפול. זה יכול להתאים לכל אדם שרוצה להרגיש עם עצמו טוב באמת, להרגיש את הכוח והפגיעות שבו. החוויה מסייעת להתמודד עם הקושי בלהיחשף ולקבל את עצמך באמת, ולרוב זה מאפשר לאנשים באמת לראות את עצמם". בשיחה איתה, מספרת לאורה על מקרה מיוחד של מטופלת שהגיעה אליה בעקבות חוויית דחייה שלה מהילדות, והסשן עימה ממש נתן מקום לילדה שבה להכיר בטוב שבה ולקבל את עצמה מחדש. "היא העריכה מחדש את העצמאות שלה, את ההישגים שלה, והיא הצליחה להעריך את עצמה מחדש בעקבות הרגע הזה. זה ממש בנה את האני הפנימי שלה. זה שהתחושה הפנימית שלה עם עצמה הצליחה להשתנות לטובה, בשבילי זה ניצחון."

ומה צופן העתיד? כרגע עובדת לאורה על פרויקט שמשלב את כל הרקע שלה ביחד. "זה בעצם מופע שמשלב הכל מהכל. לפני ואחרי הצילומים שאני מקיימת עם נשים, מתקיימת שיחה, וביקשתי את רשותן להקליט אותה באודיו. השיחה הזו היא תהליך מאוד אינטימי שמתקיימת בו שיחה אמיתית, כנה אותנטית עם עצמך. הן מספרות דברים מאוד כנים על הרגשות שלהן עם עצמן, שהן לא מרגישות מספיק יפות או מספיק טובות. את האודיו הזה שילבתי עם מוזיקה שמהווה את הפסקול למופע מחול שבניתי." לאוריה מוסיפה כי "הייתי רוצה לעשות את הצילומים האלו עם נשים שעברו חוויות טראומתיות כי יש בכלי הזה יכולת ריפוי ענקית. כמו למשל נערות שחוו הפרעות אכילה, נשים ששרדו מלחמה ואפילו ניצולות מפסטיבל הנובה ששרדו את טבח ה7/10. אני מאמינה שיש בצילומים האלו כוח לעזור להן למצוא את העוצמה שיש בתוכן. שיוכלו להביט בעצמן עם חמלה, ולראות כמה חזקות ויפות הן באמת".

לאורה מסכמת ואומרת כי "הרבה פעמים אנחנו לא מודעים לכך שיש לנו תמונה מעוותת של עצמנו. ולא קל לנו להכיר בזה. וכשאנחנו עוצרים ולוקחים רגע להכיר בזה זה יכול לשנות את כל העולם שלנו." עוד היא מוסיפה כי "הצילומים הם חוויה חזקה בטירוף שמשנה הכל מבפנים, ומשנה הכל גם מבחוץ. זו דרך לראות את עצמך מחדש, בעיניים בריאות יותר, חופשיות מדחייה וחוויות קודמות שהשלכנו את עצמו. ממש להכיר את עצמנו מחדש".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Sofia (@laura.sofia.gil)

למידע נוסף ויצירת קשר לחצו כאן