גבינת סימפוניה (22% לעומת 3%)

אין ספק שהמרקם של הגבינה בעלת 22 אחוזי שומן, הוא רך יותר, אבל מצד שני בגבינת סימפוניה 3% יש פי 2 כמות חלבון מאשר ב- 22%, בנוסף יש בה ב- 3% יש פחות נתרן ויותר סידן, שזה יתרון מהותי.

 

בגבינת סימפוניה בעלת 3% שומן יש פחות כולסטרול ושומן רווי. שתי הגבינות מכילות מכילים סיבים פרה-ביוטיים: יתרון לחיזוק האוכלוסייה המיקרוביאלית במעיים.

 

בשני הסוגים, יש כמות יחסית גדולה של לקטוז, כך שזה בהחלט לא מומלץ לרגישים ללקטוז.

 

מומלץ לצרוך את ה- 3%, כי הא טעימה באותה מידה, אבל יש בה פחות קלוריות ויותר סידן וחלבון.

 

למה כן: מכילה סיבים פרה ביוטיים לחיזוק אוכלוסיית החיידקים במעיים.

למה לא: כמות יחסית גדוה של לקטוז ונתרן.