כיצד מאבחנים אי סבילות ללקטוז?

לפי נייר העמדה של המכון הלאומי האמריקאי לבריאות (NIH) אי סבילות ללקטוז היא תסמונת קלינית אמיתית וחשובה, אבל השכיחות האמיתית שלה לא ידועה.

 

האבחנה של אי סבילות ללקטוז מתקבלת על פי תוצאות בדיקת נשיפה יחד עם התרשמות מהתסמינים עליהם מדווחים הנבדקים.

 

הבדיקה כרוכה בשתיית תמיסה שמכילה מים ולקטוז, בכמות שדומה לזו שיש בכוס חלב. בבדיקה נמדדת כמות המימן, אחד מתוצרי הפירוק של הלקטוז במעי הגס, באוויר הננשף.

 

אבל מסקירת הספרות הרפואית עולה, כי יש אנשים רבים שמדווחים על תסמינים שמעידים על אי סבילות ללקטוז, למרות שבבדיקת הנשיפה לא מתקבלות תוצאות המעידות על כך.

 

כלומר, שרבים מאלה שחושבים שיש להם אי סבילות ללקטוז, למעשה סופגים מצוין את סוכר החלב.