תפסיקו לשפוט אותי, אישה בתולה היא לא אישה מקולקלת
"נשים בתולות שאינן בנות עשרה נתקלות ביחס אמביוולנטי: מצד אחד משדרים להן שהן 'שמורות', הגונות ובעלות יכולת דחיית סיפוקים גבוה. מצד שני, גם נשים וגם גברים שופטים אותן ויוצאים מתוך נקודת הנחה שמשהו אצלן בהכרח לא בסדר"

החברה המערבית תופסת חופש מיני כבסיסי ורבים רואים בו זכות יסוד מובנת מאליה. בחלקים נרחבים באוכלוסייה שיח על מין מאוד נפוץ ומאוד פתוח ואנשים משתפים חוויות מיניות בשיחות אישיות ובשיחות וירטואליות כאחד. אין ספק שמין הוא יצר אנושי וטבעי, ושלא כמו בעבר, אין סיבה להתבייש במיניות.
יחד עם זאת, ישנו פלח צר באוכלוסייה שכולל גם נשים וגם גברים שחצו את השנה ה-30 לחייהם ולא חוו חוויה מינית מעולם. גם אני חלק מהפלח הזה באוכלוסייה. גם אני הגעתי לגיל המופלג הזה ועדיין לא חוויתי חוויה מינית מלאה כהגדרתה.
החברה שלנו עברה כל כך הרבה תהפוכות במרוצת השנים, ובתוכן, יחד עם אימוץ חופש המיני לחיקינו, עדיין נשמרה איזו חלקת אלוהים קטנה לתחום הזה שנקרא בתולין. נכון שבימינו כבר אין חשיבות גבוהה לבתולין כמו בעבר, אולם גם כיום יש להם איזושהי משמעות חברתית אמביוולנטית. הסיבות לכך שאנשים לא חווים חוויות מיניות בגילאים בוגרים הן רבות ומגוונות: פחדים, ניסיון עבר מר או פשוט העדר רצון ו/או עניין.
אני רוצה לדבר על הצד הנשי בתמונה הזאת – נשים בתולות.
עם כל הקדושה שהחברה הישראלית (גם המודרנית) מעניקה לכאורה לבתולין, היא נרתעת קשות מנשים בתולות. הרתיעה הזו, שמשותפת לנשים וגברים כאחד, היא תוצר של מחשבה לפיה משהו אצל הנשים האלה בהכרח לא בסדר. היא משדרת להן שמשהו אצלן התקלקל עם השנים, שהן לא הצליחו להדביק את הפער החברתי והתרבותי ובאותה הנשימה, שהן נשים "שמורות", הגונות, כאלה שמודעות לעצמן ובעלות יכולת דחיית סיפוקים גבוהה. יש הטוענים שאישה בתולה היא חלומו של כל גבר.
אבל מה קורה במציאות?
במציאות, רוב הנשים הבתולות מנודות על ידי גברים. הם דוחים אותן שנושא הניסיון המיני עולה לאוויר. גם נשים נרתעות מבתולות והן סובלות מגיחוך מתמיד ושיפוט. משפטים כמו – "מה לא בסדר אצלך?", "תגידי את השתגעת?", "למה חיכית עד עכשיו?" – נזרקים לחלל האוויר לעיתים תכופות. גברים ונשים מן השורה מאירים בתולות מבוגרות באור שלילי ומשדרים להן שההתנהגות שלהן לא מקובלת ושלמרות הצלחתן בתחומים אחרים, הן עדיין נחשבות לחריגות ומשונות בנוף העכשווי. המסר הוא ברור – אם את בתולה, את מקולקלת.
ההתייחסות הזאת לנשים בתולות כמקולקלות, מציגה את ההידרדרות המוסרית שלנו כחברה שמייחסת חשיבות לצד המיני והפראי על פני הצד האנושי.
ברור שיחסי מין הם דבר חשוב במערכת יחסים. הם תורמים לקרבה האינטימית ולתחושת הביטחון בזוגיות, ויש להם גם מעלות בריאותיות כמו שיפור מצב הרוח ושיפור יכולות קוגניטיביות שונות. אולם יחסי מין הם לא הדבר היחיד שמחזיק מערכת יחסים – ואת העובדה הזאת הרבה אנשים מפספסים. יש מערכות יחסים בהן הסקס הוא מופלא אולם בשאר המדדים המצב די צולע, אז איזו מין מערכת יחסים זאת? מוצלחת או גרועה?
בעשורים האחרונים, יחד עם העלאה של נושאי זכויות נשים וההעצמה הנשית לסדר היום, גם נושא השחרור המיני של נשים הלך וצבר תאוצה. נשים כיום מתביישות פחות להציג את גופן העירום לראווה, במגזינים, בסרטים, בפרסומות וברשתות החברתיות. נשים דורשות את זכותן להרגיש מיניות ומשוחררות בדיוק כמו גברים בלי לקבל על עצמן סנקציות וסטיגמות חברתיות. נשים מיניות נחשבות לנשים משפיעות, אמיצות ופורצות דרך.
אך מה לגבי נשים בתולות? האישה הבתולה, לפחות בעיניי, מייצגת אישה שמצליחה לעמוד בפיתויי החברה המודרנית והפתוחה, שיודעת להישאר נאמנה לאמת שלה ולא להיכנע לתכתיבי החברה שדורשת ממנה להשפריץ סקס ולהחפיץ את עצמה כדי להיות חלק.
החופש המיני של אישה איננו רק לבחור להיות מינית ומשוחררת, אלא גם לבחור שלא לרצות לחוות חוויות מיניות בגיל "הנכון" שהחברה קובעת לה אלא ליהנות מהן אם היא מעוניינת בכך ומתי שהיא מעוניינת בכך. חלק מהחופש המיני הזה הוא הקבלה שאישה בתולה יכולה להיות נשית מאוד ומוצלחת, לא פחות מאישה שאינה בתולה.
חשוב לי להבהיר שבעיניי אין שום דבר רע באישה שגילתה את מיניותה והיא נהנית ממנה, זה כמובן לא מפחית מערכה כאישה או כאדם. ובדיוק בגלל זה, גם אין שום סיבה שאישה שהחליטה מסיבותיה שלה לשמור על בתוליה תסבול מיחס משפיל ושיפוטי מצד גברים ונשים, רק כי היא בחרה ללכת בכיוון הנגדי ממה שהחברה החליטה.
בשנים האחרונות קבוצות שוליים רבות מקבלות במה תקשורתית ואנחנו זוכים לקרוא על מגוון רחב מאוד של אנשים מכל קצוות הקשת: הומואים, לסביות, דו מיניים, א-מיניים, אל-הוריים ועוד. אם כל אלה הפכו לנושאי שיחה פתוחים ורלוונטיים שעומדים על סדר היום, אז למה שאישה בתולה תשמור את עצמה בסוד ותרגיש נחותה לעומת נשים אחרות? אין שום דבר רע בבחורה שבוחרת להיות מסורתית מבחינה מינית, בדיוק כמו שאין שום דבר רע באישה שבוחרת להיות עקרת בית בשעה שכולן סביבה מפתחות קריירה.
גופה של הוא רכושה, הוא המקדש הפרטי שלה והיא תעשה איתו מה שנראה לה לנכון, בזמן שנראה לה נכון, ובאופן שנראה לה לנכון. זה בסדר אם אישה לא מוכנה לקיים יחסי מין בגיל 13,14,17 וגם לא בגיל 20 או 24. זה בסדר להרגיש לא מוכנה, זה בסדר לפחד, זה בסדר לדרוש שהגבר שעומד מולך יכבד את זכותך על גופך, זה בסדר לחכות לגיל הנכון מבחינתך. אישה בתולה אינה "מקולקלת". אישה בתולה היא בן אדם.